Fuglsang udgår af Tour de France efter et styrt

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) er udgået af årets Tour de France efter et styrt på 16. etape.

Da der manglede omkring 27 kilometer af tirsdagens etape, var Fuglsang involveret i et alvorligt styrt.

Med en masse Astana-ryttere omkring sig fik Fuglsang taget hjelmen af sig, og han virkede groggy.

Kort efter blev danskeren kørt væk i en ambulance.

Astana meddelte senere tirsdag på Twitter, at Fuglsang ikke har brækket noget, men blot har pådraget sig slemme skrammer på hånden, armene og knæene.

Fuglsang, som er blevet kørt hen på rytternes hotel med flere bandager på arme og ben, fortæller også selv flere detaljer om situationen.

- Jeg er meget skuffet over, at jeg er nødt til at forlade Touren på denne måde, men der var for mange smerter til at fortsætte, siger Fuglsang i en pressemeddelelse fra Astana.

Om styrtet forklarer han også, hvordan han oplevede det hele.

- Nogen styrtede foran mig, og der var ingen måde at undgå det på. Så jeg faldt ind over cykelstyret. Min hånd svulmede op med det samme, og jeg kunne dårligt stå på mine fødder.

quoteJeg er meget skuffet over, at jeg er nødt til at forlade Touren på denne måde, men der var for mange smerter til at fortsætte.

Jakob Fuglsang

- Jeg vidste med det samme, at min Tour ville slutte her. Jeg var meget motiveret til den sidste uge, og jeg var klar til at slås for en højere position i klassementet, siger han.

Fuglsang tilføjer, at han nu fokuserer på at restituere både fysisk og mentalt.

Dermed blev årets Tour aldrig nogen succesoplevelse for Fuglsang, som inden tirsdagens etape lå nummer ni i det samlede klassement.

Fuglsang gik ind i Tour de France med podiedrømme og blev efter et stort forår regnet blandt topfavoritterne til at tage den samlede sejr.

Den nåede han aldrig at komme i nærheden af.

Han styrtede allerede på 1. etape, kæmpede sig igennem de næste, blev fanget i sidevinden og tabte tid på 10. etape, og nu er han så ude af løbet efter endnu et styrt.

Det er anden gang i karrieren, at Fuglsang udgår af Touren. Det skete også i 2017.

I de kommende dage skal Fuglsang undersøges nærmere. Derefter vil det kunne fastslås, hvor lang en pause han skal have for at komme sig helt.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.