Fuglsang triumferer i Andalusien Rundt

Jakob Fuglsang sikrede sig en af karrierens større triumfer, da han søndag vandt etapeløbet Andalusien Rundt.

Silkeborgenseren Jakob Fuglsang kunne efter dagen femte og sidste etape i Anadalusion Rundt stille sig vøerst på podiet. Foto: Roman Rios / Ritzau Scanpix

Det er ikke så ofte, Jakob Fuglsang var Silkeborg ender øverst på podiet i cykelløb, men søndag kunne han lade sig hylde som samlet vinder af etapeløbet Andalusien Rundt.

På 5. og sidste etape sørgede danskeren og Astana-holdet for at holde eventuelle konkurrenter tilbage, så det endte i en spurt, hvor Fuglsang kunne glide med feltet ind som samlet vinder.

Dermed er årets første danske cykeltriumf hjemme.

Italieneren Matteo Trentin fra Mitchell-Scott var aldeles overlegen i spurten, som han vandt med flere cykellængder ned til den næste rytter.

Fuglsang vandt samlet med 7 sekunder ned til holdkammeraten Ion Izagirre og 11 sekunder ned til hollænderen Steven Kruijswijk.

Astana besatte tre af de fire første pladser, da Pello Bilbao sluttede som samlet nummer fire.

Læs også Fuglsang tager førertrøjen i Spanien

Fuglsang snuppede førertrøjen fra Tim Wellens på lørdagens bjergetape, hvor belgieren ikke kunne følge med de øvrige folk i toppen af klassementet.

Søndagens etape var kuperet og hård til at begynde med, men de sidste godt 20 kilometer ind til den korte målbakke var helt flade.

Modvind og massespurt

Astana holdt et højt tempo i front af feltet, selv om kun en enkelt og ufarlig udbryder lå alene i front med et ganske lille forspring.

Samtidig var der en del modvind på sidste del af etapen, og det drænede den angrebslyst, som nogle ryttere ellers kunne sidde med.

Som forventet endte det i en massespurt på den lille bakke op mod målet. Her åbnede Trentin tidligt, og ingen var i stand til at følge med den spurtstærke italiener.

Det lykkedes ikke at vinde en etape for Fuglsang, men danskeren endte på andenpladsen på to af de fem etaper.

33-årige Jakob Fuglsangs største triumf kom i 2017, hvor han vandt World Tour-etapeløbet Critérium du Dauphiné foran prominente navne som Chris Froome og Richie Porte. Andalusien Rundt rangerer lavere.

Derudover vandt Fuglsang i 2016 OL-sølv i linjeløbet i Rio de Janeiro.

Læs også Tilfreds Jakob Fuglsang efter tredje etape: Vores hold er stærkt