Fuglsang er Årets Cykelrytter for anden gang

Jakob Fuglsang blev udnævnt til årets bedste danske rytter ved et arrangement i Ballerup Super Arena.

Han leverede det største enkeltresultat i en succesfuld dansk cykelsæson, og nu bliver Jakob Fuglsang også hædret på den hjemlige scene.

Astana-rytteren er ved et arrangement i Ballerup Super Arena udnævnt til Årets Cykelrytter 2017 - en pris han modtager for anden gang i karrieren. Første gang var helt tilbage i 2007.

- Det er en stor ære at vinde prisen, og jeg er utrolig taknemmelig for, at så mange har stemt på mig.

- Det er noget specielt at vinde denne pris, fordi den er givet af licensrytterne, og så især en sæson, hvor der er leveret så mange store resultater, siger Jakob Fuglsang.

Han kunne ikke selv være til stede til overrækkelsen men kommenterede kåringen på en videooptagelse.

Udslagsgivende for, at prisen går til den 32-årige silkeborgenser, er de to etapetriumfer og den samlede sejr i Critérium du Dauphiné i juni.

Det franske løb anses for at være det største etapeløb i cykelsportens sæsonkalender, når man ser bort fra de tre grand tours, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Triumfen i Dauphiné er ikke blot det største danske resultat i år, det er også den mest markante sejr i hele Fuglsangs karriere.

Det er således første gang, han har vundet et løb på World Touren, der er cykelsportens højeste niveau.

Resultatet var tilstrækkeligt til at tage prisen foran fire andre nominerede, der ellers hver især kan se tilbage på et flot år.

Ikke mindst Mads Pedersen, som vandt både DM på landevej, PostNord Danmark Rundt og et fransk etapeløb i sin første sæson på storholdet Trek.

Også talentet Mikkel Bjerg imponerede med et suverænt VM-guld på enkeltstart for U23-ryttere. Den blot 18-årige Bjerg vandt også EM-sølv i disciplinen og satte dansk timerekord.

Sidste års vinder, Amalie Dideriksen, demonstrerede på ny, at hun tilhører verdenseliten ved blandt andet at vinde VM-bronze på landevej.

Den sidste nominerede, Cecilie Uttrup Ludwig, vandt blandt andet EM-sølv i enkeltstart for U23-ryttere, ligesom hun tog den samlede sejr i World Tours ungdomskonkurrence.

PostNords talentpris er også blevet uddelt. Den gik til juniorverdensmester Julius Johansen.

/ritzau/