Frikirkepræst udfordrede unge til grænseoverskridende lege

Eks-præst anklaget for seksuelle overgreb siger, at han udfordrede unge til at spise bræk og smide tøjet.

Der blev drukket og festet igennem hos de unge medlemmer af en frikirkelig menighed i Silkeborg. Det forklarer en 30-årig tidligere ungdomspræst, der er tiltalt for seksuelle krænkelser mod otte unge fra menigheden.

Han beretter om en festkultur, hvor der blev drukket alkohol og festet med høj musik og lysshow. Og han fortæller, at han selv var lidt af en festabe.

- Jeg kunne godt lide, at der var gang i festen. Jeg var populær. Sådan var jeg den gang. Jeg tror mere, at folk så op til mig, fordi jeg havde haft firma og penge, end det var på grund af forkyndelsen, forklarer han i retten.

- Vi kunne ikke tiltrække de unge med lange prædikener, siger han om sit arbejde i frikirkens ungdomsafdeling.

Den tiltalte forklarer, at de unge medlemmer af menigheden brugte meget tid sammen. De tog på lejr sammen, og der udviklede sig med tiden en form for kultur, hvor de udfordrede hinanden.

- Vi havde det sjovt med, at vi skulle være grænseoverskridende, siger den tiltalte.

På en lejr udfordrede han eksempelvis de unge til at drikke bræk. Det skete efter en konkurrence om, hvem der kunne drikke mest kakaomælk og spise mest sukker. Det endte med, at en pige kastede op, og præsten udfordrede de andre til at spise det menneskelig bræk. Opfordringen blev fulgt af en af de unge. Men udfordringerne gik begge veje, forklarer den tidligere præst.

- Jeg skulle blandt andet have et lys op i røven. Der blev brugt mange genstande. Der var også en spagetti-ske, som jeg skulle have op i røven. Jeg skulle løbe nøgen rundt om huset, husker han.

Han fortæller også om en episode, hvor de kastede ketchup på hinanden og efterfølgende tog bad sammen. Men alle var lige gode om det, og ingen blev tvunget til at gøre noget, de ikke brød sig om, siger den tiltalte. Han kunne også godt finde på at opfordre nogle af pigerne i menigheden til at smide noget af tøjet, når de havde fået lidt at drikke.

Den tidligere præst afviser, at han har begået den lange række af seksuelle overgreb, han er tiltalt for. Hvis han findes skyldig, risikerer han fængsel og udvisning af landet.

Den tiltalte opholdt sig i USA i en årrække og har afskrevet sit danske statsborgerskab. Der er afsat 11 retsdage til sagen, og der ventes dom til marts.

/ritzau/

Tema

Frikirkepræst under anklage


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.