Førerholdet Aalborg slår Bjerringbro-Silkeborg i topbrag

Mikael Aggefors stod med en høj redningsprocent, da Aalborg Håndbold slog Bjerringbro-Silkeborg.

Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris Nielsen i Primo Tours Ligaen mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg i Jutlander Bank Arena Aalborg, 20. november 2019.

Aalborgs håndboldherrer havde blot tabt en enkelt kamp i ligaen og havde fem point mere end Bjerringbro-Silkeborg (BSH), men onsdagens dyst mellem holdene var tæt det meste af vejen.

Først med ti minutter igen lykkedes det Aalborg at trække fra, og det skyldtes blandt andet en stærk præstation af målmand Mikael Aggefors.

Sejren på 32-26 betyder, at Aalborg øger forspringet i toppen, hvor nordjyderne nu har 21 point på førstepladsen. Der er seks point ned til TTH Holstebro og Skjern, mens Bjerringbro-Silkeborg har et point færre.

Med undtagelse af et nederlag til Mors-Thy i slutningen af oktober har Aalborg Håndbold været suveræn i denne sæson. De forsvarende mestre var da også i teten i første del af første halvleg i onsdagens opgør, selv om begge mandskaber havde svært ved at finde målet fra start.

Efter et kvarter bragte Henrik Møllgaard hjemmeholdet på 8-5, og fem minutter senere scorede Sebastian Barthold til 9-6. Men de sidste ti minutter af første halvleg sad gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg på. Langsomt, men sikkert spillede de sig tilbage i opgøret.

Jacob Lassen udlignede med fire minutter tilbage, og kort efter sørgede rutinerede Jesper Nøddesbo for en pauseføring på 14-13 til udeholdet.

Anden halvleg fortsatte som en åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at slå til. Men Aalborg-målmand Mikael Aggefors spillede blændende, da han kom ind, og med en høj redningsprocent var han medvirkende til, at Aalborg med ti minutter igen begyndte at trække fra.

Henrik Møllgaard scorede til 25-22 og 26-23, mens den erfarne Michael Knudsen gjorde, hvad han kunne for at holde BSH inde i kampen. Pointene forsvandt langsomt ud af syne for gæsterne, der med fem minutter igen pludselig var bagud med seks mål, og sådan sluttede det også.

Aalborgs Janus Smarason blev kampens topscorer med ti mål.

2:15
TV MIDTVEST 19/10-2019: Bjerringbro-Silkeborg møder Skjern Håndbold i den danske håndboldliga. På begge hold spiller nogle af ligaens mest erfarne stregspillere, der til sammen har 48 års landsholdserfaring.