Fond donerer millioner til julehjælp: - Der er behov for det

Fonden bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond, donerer i år to millioner kroner til julehjælp.

Der er nu ekstra millioner på vej til årets julehjælpsindsamlinger.

For at være præcis er der tale om to millioner kroner, som kommer fra den erhvervsdrivende fond bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond.

- Vi har valgt at donere til fire organisationer, som sørger for, der kommer julehjælp ud til værdigt trængende, siger Kim Nøhr Skibsted, der er direktør i Poul Due Jensens Fond.

- Det gør vi, fordi vi kan se og høre på de organisationer, der gør rigtig meget for at alle kan få en god jul, at der er et behov for det. Derfor har vi valgt at forhøje den julehjælp, vi plejer at give, lyder det. 

- Flere og flere har brug for det

Donationen er blevet sat op fra de normale 800.000 kroner, som hvert år bliver doneret. Ganske enkelt fordi det er en nødvendighed, forklarer fondsdirektøren. 

- Der er flere og flere, der har brug for det, desværre.

- Vi lever i et rigt samfund, men det er som om, der er flere, der er faldet af toget, som kører. De har brug for andres hjælp. Der tror jeg, det er vigtigt at fonde og andre gode organisationer byder sig til, så familier, der er værdigt trængende, kan få en håndsrækning, lyder det fra Kim Nøhr Skibsted.

De fire organisationer, som hver får 500.000 kroner i julehjælp er Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Børnehjælpsdagen og Dansk Folkehjælp.