Folk strømmede til coronatest i Silkeborg

Smittetallet i et boligområde i Silkeborg er steget markant de seneste døgn. Derfor er der nu opsat et midlertidigt testcenter i området.

Flere hundrede af borgere mødte i dag op i boligkvarteret ved Resedavej og Lupinvej i Silkeborg. Det skyldtes, at et midlertidigt testcenter for coronavirus er rykket til området.

Silkeborg har de seneste døgn oplevet en massiv stigning af corona-smittede. De nye smittede stammer primært fra boligområdet Resedavej og Lupinvej, og derfor mødte 352 borgere i dag op for at blive testet.

En af dem var Pernille Andreasen, der bor i området.

- Jeg vil være sikker på, om jeg har det eller ej. Hvis jeg skulle være uheldig at have det, så vil jeg jo ikke give det til andre, fortæller Pernille Andreasen. 

På blot ét døgn er der registreret 14 nye tilfælde med coronasmittede i Silkeborg Kommune. Onsdag var der 133 smittede i kommunen. Det tal var torsdag klokken 14 steget til 147.

- Det er jo nu, vi skal agere. Det er nu vi skal sætte ind. Vi skal have knækket den her kurve, som vi kan se, er stigende. Vi er en af de kommuner, som stiger allermest i øjeblikket. Det føler vi selvfølgelig, vi er nødt til at reagere på. Derfor appellerer vi også til, at man tager det her lidt mere alvorligt, lyder det fra Steen Vindum, der er borgmester i Silkeborg Kommune. 

Det midlertidige testcenter i Silkeborg er åbent igen i weekenden - både lørdag og søndag.

I Silkeborg stod folk i dag i kø for at blive testet for corona-virus. Et midlertidigt test-center var i al hast rykket til byen
Foto: TV MIDTVEST.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.