Fodboldklub scorer på ejendomssalg

Silkeborg IF fik halvårsoverskud på 10,9 millioner - men fodbolden giver stadig underskud (arkivfoto).

Trods nedrykningen fra superligaen kom fodboldklubben Silkeborg IF ud af årets første halvdel med sorte tal på bundlinjen. Det er dog værd at bemærke, at overskuddet først og fremmest stammer fra et ejendomssalg, mens selve fodboldforretningen stadig giver underskud.

Regnskabet viser et overskud på 10,9 millioner kroner, og det får selskabet til at opjustere forventningerne til resultatet for hele året til et overskud mellem fem og otte millioner mod tidligere to til seks.

- Den væsentligste årsag til det gode resultat skal findes i indtjeningen på 9,3 millioner kroner på udvikling og salg af ejendomsprojektet på Papirfabrikken, hvor højskolen Performers House tidligere havde til huse. Samtidig har vi kontrol over fodboldforretningen, mens ejendomsforretningen generelt udvikler sig lidt bedre end forventet, siger administrerende direktør Kent Madsen til klubbens hjemmeside.

Fokus på at skabe balance

Fodboldafdelingen gav et underskud på 4,5 millioner, og selv om det er bedre end minus 12,1 millioner i samme periode sidste år, betegner ledelsen resultatet som utilfredsstillende.

- Derfor kommer engangsindtægten fra udviklingen og salget af ejendomsprojektet i Performers House på et godt tidspunkt. Men det er en engangsindtægt og derfor vil fokus fortsat være på at skabe balance i fodboldøkonomien samtidig med, at vi udvikler ejendomsforretningen, siger Kent Madsen.

Silkeborg IF har fået en blandet start på tilværelsen i 1. division og ligger i øjeblikket på syvendepladsen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.