Fodboldklub køber hotel

Silkeborg IF Invest køber Radisson-hotel, der får en nøglerolle i udviklingen af nyt forretningsområde.

I slutningen af juni rykker Silkeborg IF ind på Jysk park, byens nye stadion. I den forbindelse går fodboldklubben ind på konferencemarkedet, idet Silkeborg IF Invest A/S køber Hotel Papirfabrikken Radisson BLU. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- I stedet for selv at opbygge en organisation, har vi købt os til den. Det giver god mening. Radisson BLU står overfor et ejermæssigt generationsskifte, og hotellet er i forvejen en af de største lejere på Papirfabrikken. Købet styrker vores samlede forretningsgrundlag, forklarer adm. direktør Kent Madsen, Silkeborg IF Invest A/S.

Hotellet ejes i dag af selskabet Silkom A/S, der ud over SIF-direktør Kent Madsen har Ole Hansen og Uffe Berg Pedersen som ejere. Alle tre har samtidig betydelige aktieposter i Silkeborg IF Invest A/S, og de har sagt ja til at sælge hotellet for 1,25 mio. kr. svarende til den bogførte egenkapital pr. 31. december 2016.

Hoteldirektør glad for ejerskiftet

Koncernen får tre forretningsben - fodbold, erhvervsudlejning af Papirfabrikken og hotel- og konferencedrift.

Hotel Papirfabrikken A/S, der driver Hotel Papirfabrikken Radisson BLU, bliver datterselskab i Silkeborg IF Invest A/S, og hoteldirektør Helle Munk er glad for ejerskiftet og for de nye opgaver, Radisson BLU får ansvaret for.

- Det er et naturligt skridt fremad for os. Vi er vant til at håndtere opgaver på konferenceområdet, og JYSK park kommer til at indgå som en naturlig del af de opgaver, vi i forvejen løser med drift af Hotel Papirfabrikken Radisson BLU, Restaurant 1a og Café 1. række. Det er også vigtigt for mig, at hotellet fortsætter uændret med den nuværende medarbejderstab, siger Helle Munk.

Ifølge Silkeborg IF Invest A/S vil overtagelsen af Hotel Papirfabrikken Radisson BLU styrke det samlede forretningsgrundlag, men forventes ikke at få indflydelse på resultatet i indeværende regnskabsår.

Den samlede omsætning forventes i 2018 at komme til at ligge på omkring 120 mio. kr. ligeligt fordelt mellem de tre forretningsområder.

SIF har et samarbejde med en en bred kreds af områdets restauratører om madleverance til Eniig Loungen i forbindelse med hjemmekampe. Overtagelsen af hotellet får ingen konsekvenser for samarbejdet.

Silkeborg spiller første kamp i den nye sæson den 31. juli, hvor AGF kommer på besøg.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.