Finanstilsynet slår ned på Jyske Banks hvidvaskkontrol

Jyske Bank har fået seks påbud, oplyser banken selv.

Jyske Bank får påbud af Finanstilsynet om at revidere sin risikovurdering og hvidvaskpolitik. Det skriver Jyske Bank i en pressemeddelelse.
    
I alt har banken fået seks påbud, der handler om blandt andet hvidvaskkontrol i blandt andet bankens datterselskab i Gibraltar og filialen i Hamburg.
    
- Banken mangler tilstrækkelig sikkerhed for, at dens udenlandske enheder overholder den lokale lovgivning samt for, at banken har overblik over koncernens samlede hvidvaskrisiko, lyder det i påbuddet om de udenlandske afdelinger.

Jyske Bank selv er tilfreds med resultaterne af tilsynets besøg.
    
- Vi er tilfredse med, at Finanstilsynet konstaterer, at banken har gennemført væsentlige tiltag på området og prioriteret indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering.
    
- Det er betryggende, at Finanstilsynets observationer handler om at styrke processer og kontrol på hvidvaskområdet og ikke om konkrete tilfælde af misbrug af banken til hvidvask, skriver bankdirektør Peter Schleidt i en pressemeddelelse.
    
Ud over påbuddet om tilstrækkelig kontrol i Gibraltar og Hamburg får Jyske Bank blandt andet påbud om at sikre "uafhængighed" mellem den hvidvaskansvarlige og kontrolfunktionen samt få bedre kendskab til sine relationer til udenlandske banker.
    
- Banken har siden inspektionen arbejdet videre med at forbedre bankens foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering, og flere af de forhold, der rejses i redegørelsen, er nu løst, skriver Jyske Bank i et svar.
    
/ritzau/
  

 Her er et overblik over de seks påbud: