FC Nordsjælland sænker Silkeborg med kanonkasser

På to flotte mål i første halvleg vandt FC Nordsjælland fredag aften 2-0 over Silkeborg i 3F Superligaen.

Det var med mål fra øverste hylde, da FC Nordsjælland fredag aften tog tre point med sig hjem til Farum.

Her blev Silkeborg på udebane slået 2-0 i holdenes første superligakamp efter coronapausen.

De to mål i "El Plastico" blev scoret af henholdsvis midtbanespilleren Magnus Kofod Andersen og den ghanesiske kantspiller Kamal Deen Sulemana, som med målene begge kunne notere sig deres første scoringer i landets bedste række.

FCN var kampen igennem dominerende, og det nordsjællandske hold burde have vundet endnu større, men effektiviteten manglede i anden halvleg.

Nordsjælland rykker med sejren op på en foreløbig tredjeplads med 41 point inden 25. rundes resterende kampe, mens Silkeborg forbliver på sidstepladsen med 15 point og forsvindende drømme om overlevelse i landets bedste række.

Det var i det 20. minut, at Magnus Kofod Andersen scorede sit første superligamål nogensinde, da han med en perle af et frispark bankede bolden op i hjørnet til 1-0.

Fem minutter før pausen drejede Kamal Deen Sulemana så bolden i kassen fra venstre side efter en flot dribletur til en pauseføring på 2-0, og så havde han også prøvet at score i Superligaen.

Kort efter pausen var Silkeborg tæt på en reducering, da højrebacken Rasmus Carstensen kom først på et indlæg, som FCN-målmand Nicolai Larsen dog fik pareret.

FC Nordsjælland havde herefter flere store chancer for at udbygge føringen, men de ghanesiske midtbanespillere Mohammed Kudus og Abu Francis brændte hver især store chancer, og kampen endte derfor 2-0 til FCN.