Falsk politimand begik angiveligt voldtægt

En 23-årige mand udgav sig overfor en cyklende kvinde for at være fra politiet. Herefter voldtog han hende.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En dame, som var ude at lufte hund i Silkeborg, fandt på sin tur en taske og en cykel, som lå underligt hensmidt ved Ansvej tæt ved Gudenåen.

Det så mistænkeligt ud, og hun slog derfor alarm til politiet kl. 18.44.

- Da vi kommer derud, står anmelderen og taler med to mænd i et busskur, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch. 

De to mænd forlod dog stedet igen. Efterfølgende kom der en kvinde ud af et buskads tæt ved.

- Hun er meget svær at forstå, da hun kommer fra Eritrea, så vi skal først ud at have fundet en tolk, siger vagtchefen.

Det bliver ikke lettere, da den 27-årige kvinde, som bor i Silkeborg, taler en sjælden dialekt. Hun fortæller, at hun er blevet udsat for fuldbyrdet voldtægt.

- Da vi undersøger, det sted, hvor voldtægten skulle være foregået, finder vi et brugt kondom, fortæller Jens Claumarch.

Kvinden oplyser, at hun kom cyklende. Pludselig blev hun standset af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Han hev hende voldsomt af cyklen og videre ind i buskadset ned mod Gudenåen.

Ud fra kvindens beskrivelse af manden kunne politiet fastslå, at det angiveligt skulle være den ene af de mænd, der stod i busskuret, da de ankom til stedet.

- Kl. 19.13 kunne vi så køre ud og anholde den 23-årige mand, som bor i Silkeborg, slutter vagtchef Jens Claumarch.

Den formodede gerningsmand, som også blev set komme ud af buskadset ved Gudenåen, vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag.