Fagforening efter voldsdom: Offentligt ansatte passer bare deres arbejde

Djøf kalder det meget tilfredsstillende, at to voldsmænd i dag er blevet dømt for et groft overfald på en skattemedarbejder.

Offentligt ansatte skal ikke leve med frygten for at blive overfaldet.

Sådan lyder budskabet fra fagforeningen Djøf, efter at to voldsmænd er blevet dømt for et voldsomt overfald på en 38-årig kvindelig skattemedarbejder foran hendes bopæl udenfor Silkeborg.

- Jeg er rigtig glad for, at der er faldet en dom. Det er uacceptabelt, at man kan blive overfaldet for at passe sit arbejde, siger formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo.

48-årige Adam Mirsepasi er blevet idømt tre år og 11 måneders fængsel, mens den 29-årige medgerningsmand fra Bulgarien, Deniz Mehmed Syuleyman, har fået tre års fængsel for grov vold. Oveni er han blevet udvist af Danmark.

Sker ikke ofte

Sara Vergo fortæller, at der er langt mellem sager, hvor offentligt ansatte bliver forulempet fysisk, men oplever alligevel, at tonen har ændret sig.

- Heldigvis har vi kun meget få sager, hvor medlemmer bliver udsat for den slags ting, og vi har aldrig oplevet noget lignende denne sag. Men det sætter fokus på, at man ikke må være utryg, når man passer sit arbejde. Men vi har noteret os, at der er en situation, hvor tonen er blevet meget rå, blandt andet hvor ansatte bliver svinet til på sociale medier, forklarer hun.

Hun kommer derfor med en opfordring:

- Man skal opføre sig ordentligt overfor de ansatte. Det er ikke dem der laver reglerne, men de passer derimod bare deres arbejde, siger Sara Vergo.

Arbejdspladsens ansvar

Overfaldet, der blev begået den 14. marts sidste år, var et særdeles groft et af slagsen. Skattemedarbejderen blev overfaldet med slag og spark ude foran hendes hus nær Silkeborg en tidlig morgen.

Overfaldet var så voldsomt, at hun brækkede både sin kæbe og flere ribben.

Sara Vergo understreger, at det er arbejdsgivernes ansvar at sikre, at der er et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne og herunder at medarbejdernes sikkerhed er passende og tilstrækkelig.

- Arbejdsgiverne skal lytte til medarbejdernes bekymringer og overvejelser om sikkerheden på arbejdspladserne er i orden. Og vi oplever heldigvis, at arbejdsgiverne tager medarbejdernes sikkerhed alvorligt. Mange steder har man lokalt en fornuftig dialog om, hvordan man kan indrette arbejdspladsen sådan, at medarbejdernes sikkerhed også bliver tilgodeset.

 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.