Etapestart i Søhøjlandet: Det smukkeste landskab vi kan finde

Løbsdirektør Jesper Worre glæder sig til at sende rytterne ud på en krævende rute omkring Silkeborg.

Etaperne til næste års PostNord Danmark Rundt blev torsdag præsenteret på et pressemøde i Silkeborg. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Rytterne bliver testet lige fra starten, når etapeløbet PostNord Danmark Rundt den 21. august næste år skydes i gang i Silkeborg. 

Den 170 kilometer lange etape, der både begynder og slutter i Silkeborg, byder på det tætteste, man kommer bjerge i Danmark, og selv om det ikke er Tour de France-højder, kan det sagtens give uro i feltet.

- Vi kan høre på holdene og rytterne, at det er en rute, de skal ud og studere nærmere. Det går op og ned. Og når vi kommer til at se det fra helikopteren, er det noget af det smukkeste landskab, vi overhovedet kan finde, siger løbsdirektør Jesper Worre til TV MIDTVEST.

Første etape begynder på Torvet i Silkeborg og rytterne skal igennem Bryrup, Ry, Pøt Mølle, Bjerringbro og Kjellerup, inden de når målstregen på Vestre Ringvej. 

Silkeborg Kommune forventer en folkefest med masser af mennesker på vejene, siger borgmester Steen Vindum (V).

- Det bliver nogle trætte ryttere, der kommer tilbage til Silkeborg og i så øvrigt skal en kilometer op ad en bakke, der stiger seks til syv procent. Den skal de tage fire gange, før de er helt i mål, så det skal vi have lavet en fest ud af, siger borgmesteren.

Tredje etape begynder i Holstebro og slutter i Vejle.

01:26

Løbsdirektør Jesper Worre fortæller her om forventningerne til starten i Silkeborg.

Luk video

Her er etaperne til PostNord Danmark Rundt 2019.