Et stabilt abonnementstal er godt - Fast Arbejde besøger Midtjyllands Avis

I en tid hvor den klassiske papiravis bløder - har de hos Midtjyllands Avis formået at få stabiliseret antallet af abonnenter.

En journalist og fotograf fra Midtjyllands Avis på opgave i Salten. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Det bliver gået til tasterne på Papirfabrikken i Silkeborg. Dagens avis skal snart være klar til de 7000 abonnenter, der hver dag får leveret Midtjyllands Avis i postkassen. Med 28.000 daglige læsere, nytter det nemlig ikke at ligge på den lade side.

Papiraviserne har været meldt døde i mange år.

Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis.

På trods af at tiden ikke arbejder for de trykte aviser, ser det ikke skidt ud for Midtjyllands Avis. 

- Vi har oplevet abonnementsnedgang, men de senere år er den stabiliseret, så vi har omkring 9000 abonnenter i dag. Cirka 7000 abonnerer på print og 2000 digitalt, siger Hans Krabbe, der er chefredaktør på Midtjyllands Avis. 

Digitalt leverer avisen dagligt lokaljournalistik til cirka 15.000 brugere, og det fører til ikke mindre end 1.800.000 sidevisninger om måneden. 

Nyheder tæt på

Hovedredaktionen på Midtjyllands Avis ligger i Silkeborg, men der ligger også lokalredaktioner i både Kjellerup og Ry. 

Læs også Midt- og Vestjyske aviser bag ny, landsdækkende radiokanal

- I en verden hvor det hele går hurtigere og hurtige med breaking news og fake news og nyheder, der vælter ned fra alle platforme, har vi en opfattelse af, at det bliver vigtigere at vide, hvad der sker tæt på dem, siger chefredaktør Hans Krabbe. 

- Folk vil vide, hvad der sker på deres gade og i deres kommune og i deres bydel. Og den information leverer vi bedre end nogen andre i hele verden, fortsætter han.

På den måde kan avisens journaliser komme ud og være en del af det samfund, de reporterer fra. 

- Vi vil gerne signalere, at vi er til at tale med. Journalister er ikke kun sådan nogle, der går rundt med en skriveblok og et kamera inde på rådhuset, siger Susanne Niskanen, der er reporter på avisen.

Ikke som i gamle dage

Det er ingen hemmelighed, at avisernes storhedstid er ovre. Det kan de trods det stabile abonnementstal 

- Går du 25 år tilbage, så havde Midtjyllands Avis 25.000 abonnenter. Sådan er det ikke i dag. Hver dag når trykmaskinen gik i gang, sagde man 'nu starter seddelpressen'. Sådan er det bare slet ikke i dag, siger Hans Krabbe.

På trods af at alting ikke er som i gamle dage, er de godt tilfredse på Midtjyllands Avis. 

- Vi er tilfredse. For papiraviserne har været meldt døde i mange år, men vi er livskraftige og får mange positive tilkendegivelser. Så vi spiller en kraftig rolle, fortæller chefredaktøren. 

Midtjyllands Avis er ejet af Mediehusene Midtjylland, som består af Herning Folkeblad, Ikast Avis samt Midtjyllands Avis.

08:25

Se Fast Arbejde her.

Luk video