Eskild Ebbesen hædres med Hall of Fame og passage

Roeren Eskild Ebbesen blev lørdag optaget i Sportens Hall of Fame. Det markerede Silkeborg Kommune ved at opkalde en passage efter ham.

Ved det store gallashow Sport 2016, som DR afholder, blev Eskild Ebbesen optaget i Sportens Hall of Fame. Eskild Ebbesen blev indlemmet for sine mange år i verdenseliten i roning, blandt andet var han i mange år en del af den berømte Guldfirer, med hvem han vandt adskillige OL- og VM-medaljer. 

- Det er den ultimative ære for en atlet at blive optaget i Hall of Fame, siger tidligere letvægtsroer.

- Jeg har oplevet mange ting i min karriere, men det her er bestemt også helt specielt.
    
- Tak til DIF (Danmarks Idrætsforbund, red.), Team Danmark og alle de atleter, også fra andre sportsgrene, som har støttet mig gennem karrieren, siger Eskild Ebbesen i en pressemeddelelse.

quoteFantastisk, tusind tak for det, det er helt vildt, så må jeg hellere komme lidt oftere.

Eskild Ebbesen, tidligere roer.

 

Eskild Ebbesens Passage

Eskild Ebbesen er opvokset i Silkeborg Kommune og tog sine første åretag i Silkeborg Roklub. Det valgte kommunen at markere ved showet. Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) kom på scenen og overrakte et skilt med ordene:

- Vi er rigtig glade for, at du kommer fra Silkeborg Kommune. Du er startet med at ro hos os. Du har været en inspiration for rigtig mange unge mennesker i Silkeborg. Vi er stolte af dig, det ved jeg også roklubben er. Du har været en fantastisk ambassadør for Silkeborg og for Danmark. Du har givet rigtig meget til os, Jeg tænkte, at det er tid til, at vi giver noget igen. Når du fremover kommer til Silkeborg, så vil du have dit eget sted, sagde han. 

Det er pladsen ved siden af roklubben på Åhavevej i Silkeborg, der fremover skal bære navnet Eskild Ebbesens Passage. Eskild Ebbesen var tydeligt glad for hæderen.

- Fantastisk, tusind tak for det, det er helt vildt, så må jeg hellere komme lidt oftere, sagde han, da han fik overrakt et skilt magen til det, der fremover kommet til at hænge i Silkeborg. 

Eskild Ebbesen er i dag 44 år gammel og stoppede sin aktive rokarriere i 2012.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.