Erhvervslivet får 125 milliarder kroner i Corona-hjælp

Flere virksomheder kan mærke, hvordan Corona giver mange aflysninger. Nu kommer regeringen med en hjælpepakke.

Coronavirussen er skyld i aflysninger i erhvervslivet. Det gælder både møder, overnatninger og konferencer.

Vejlsøhus og søstervirksomheden Gl. Skovridergård i Silkeborg er nogle af de steder, der godt kan mærke, at COVID 19 for alvor er kommet til Danmark. 

- Vi har fået aflysninger for to millioner kroner, og det er en ordentlig del af vores årsomsætning. Det skal vi finde ud af, hvordan vi absorberer, siger Jakob Beck Wätjen, der er Hotelchef for Gl. Skovridergaard & Vejlsøhus.

Hele virksomheden er påvirket af det store tab, og de prøver at løse problemet ved at optimere vagtplaner, og sørger for de ansatte holder deres afspadsering og ferie.

I Skive har man også mærket virussens påvirkning. Kulturcenter Limfjord mistede i dag en bank-generalforsamling med 800 spisende deltagere.

Hjælp på vej

Regeringen har nu valgt at give en håndsrækning til de virksomheder, der lider under de mange aflysninger.

Nikolaj Wammen fra Soc. Dem. Fortalt på et pressemøde tidligere i dag, at det er tid til at bruge et af de helt store værktøjer i kassen.

Det vil blive muligt for flere virksomheder at vente med at betale moms og skat. Ved aflysning af særligt store arrangementer, vil der også kunne blive tale om kompensation.

- Jeg kan kun forholde mig til det, vi hører fra regeringens side. At det vil tage nogle uger endnu, men som virksomhed tager vi det mere en dag ad gangen, siger Jakob Beck Wätjen.

Regeringen oplyser at hjælpepakken har en værdi på intet mindre end 125 milliarder kroner.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.