Endeligt afgjort: Yiming må blive i Danmark

14-årige Yiming Liu stod til udvisning af Danmark. Nu har Udlændingestyrelsen i stedet besluttet, at hun må blive.

- Det er fantastisk! En kæmpe stor lettelse. Nu har vi endelig genvundet kontrollen over vores eget liv.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Kjeld Gaard-Frederiksen, der er stedfar til Yiming Liu.

TV MIDTVEST mødte i januar en uforstående familie og skole.

14-årige Yiming Liu kommer fra Kina, men flyttede i september 2016 til Danmark, for at bo hos sin kinesiske mor, der nu er gift med danske Kjeld Gaard-Frederiksen. 

Men ifølge Udlændingestyrelsen var Yiming Liu ikke integrerbar, og derfor skulle hun forlade Danmark, sin mor og sin nye danske familie. Siden har familien kæmpet for at få omstødt beslutningen, og i dag var der endelig godt nyt:

- Vores advokat ringede og sagde, at han havde fået et brev fra Udlændingestyrelsen. Yiming har fået familiesammenføring med sin mor, så nu må hun blive her lige så længe som min kone, forklarer Kjeld Gaard-Frederiksen.

Indtil videre gælder Yiming Lius opholdstilladelse derfor indtil marts 2021. 

’En umulig kamp’

TV MIDTVEST mødte for første gang Yiming Liu og hendes familie i maj, 2017.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

Under vejs havde Kjeld Gaard-Frederiksen næsten opgivet at kunne beholde sin steddatter i Danmark. Derfor var familien i stedet begyndt at overveje, om de sammen skulle flytte til udlandet. 

- Det har været en lang og hård kamp fyldt med frustration og uretfærdighed. Jeg synes simpelthen ikke, det kan passe, at man skal gå igennem det her, forklarer han.

Kjeld Gaard-Frederiksen er søofficer og mødte Yiming Lius mor, Xu Zhan, under en mission i Golfen. De blev gift og flyttede efterfølgende sammen til Danmark.