Efter ulykke søndag: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - nu vil politiet fængsle 39-årig

Vidner vurderede, at manden kørte 100 kilometer i timen. Efterfølgende fandt politiet amfetamin i bilen. Mandag bliver han fremstillet i grundlovsforhør.

Den 39-årige mand, der var skyld i en ulykke i Silkeborg bliver mandag middag fremstillet i grundlovsforhør.

Det oplyser Michael Svendsen fra Lokalpolitiet i Silkeborg til TV MIDTVEST.

Ulykken skete i krydset mellem Frederiksberggade og Lyngbygade i det sydlige Silkeborg. 

Her ramte den 39-årige bilist først en lygtestander og sidenhen en modkørende, inden hans kørsel gjorde, at en far og en søn måtte springe for livet for ikke at blive ramt. Det hele stoppede, da han til sidst kørte ind i et par parkerede biler.

Kørte 100 i en 50-zone

Ifølge vidner har den 39-årige kørt cirka 100 kilometer i timen i en byzone, hvor man kun måtte køre 50.

- Når man kører hasarderet med 100 i timen gennem en by, og nogen er blevet påkørt og andre må springe for livet, er man derhenne, hvor man har forvoldt andre fare for liv og førlighed, siger Michael Svendsen.

Derfor er han nu sigtet efter straffelovens paragraf 252, som netop omhandler fare for liv og førlighed. Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg mandag middag.

Fandt 2,33 gram amfetamin

I forbindelse med at politiet har gennemgået den sigtedes bil og personlige ting, har betjente fundet 2,33 gram amfetamin.

- Dermed ikke sagt, han var påvirket. Men vi har fået taget en blodprøve.

Mens den 39-årige umiddelbart efter ulykken blev kørt til kontrol på Herning Sygehus, blev den modkørende bilist fragtet til Skejby. Personen er uden for livsfare.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.