Efter svinekøds-overfald: Politiet øger patruljering i Silkeborg

Politiet indfører nultolerance i Silkeborgs natteliv, efter at et ungt par blev overfaldet i sidste weekend

Fra i aften vil politiet i Silkeborg være mere synlige i byens natteliv.

Det sker efter, at et ungt par i sidste weekend blev overfaldet af en bande efter en bytur og fik flere slag i ansigtet. Det skriver Midtjyllands Avis.

Flere medier har efterfølgende kunnet fortælle, at parret angiveligt blev overfaldet, fordi de spiste en pizza med svinekød på. Det har moderen til pigen skrevet på Facebook, og politiet har senere overfor BT bekræftet, at ”overfaldsmanden spurgte til indholdet på pizzaen”.

- Vi accepterer ikke uroskabende adfærd. Vi indfører nultolerance over for al optræden, som skaber utryghed for almindelige mennesker i byen. Vores fokus gælder naturligvis først og fremmest voldelig optræden. Men det er også rettet mod al anden adfærd, som er med til at skabe en ubehagelig atmosfære, siger politikommissær John Toft til Midtjyllands Avis

Omfordeler ressourcer

John Toft kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe indsatsen vil vare. Det afhænger af udviklingen i nattelivet.

- Fordelen ved at have en så stor enhed, som Midt- og Vestjyllands Politikreds, er, at vi netop i situationer som disse kan fordele vores ressourcer anderledes. Og det er det, vi så gør nu, siger han til Midtjyllands Avis.

Efterlyser gerningsmænd

Midt- og Vestjyllands Politi valgte tidligere fredag at offentliggøre overvågningsbilleder af de fem gerningsmænd, der overfaldt det unge par natten til søndag i sidste weekend foran  Pizzaria Eiffel i Nygade.

Den ene gerningsmand er ca. 175 cm, almindelig af bygning, anden etnisk herkomst end dansk og var iført mørkt tøj.

De fire andre gerningsmænd kan politiet umiddelbart ikke beksrive nærmere.

Har man oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på telefonnummer 1-1-4. Overvågningsvideoen kan ses herunder:

 
 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.