Efter kraftig brand fredag: To lastbiler er udbrændte

To lastbiler er total udbrændte efter en brand ved Silkeborg Fragtcentral fredag aften.

Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Læs også Brand i lade på Fur: - Vi har udfordringer med at skaffe vand

Fredag aften gik to lastbiler, der stod parkeret op ad en lagerbygning ved Silkeborg Fragtcentral på Priorsvej, op i røg. 

- Meldingen lød på, at der var ild i en container. Da vi kom frem, var det to lastbiler, der stod i flammer, og det var en kraftig brand. Det er formentlig startet i den ene, hvorefter det så har bredt sig til den anden, oplyser indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning, Allan Riisberg. 

De to lastbiler stod op ad lagerbygningen, hvor gavlenden også har taget skade.  Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

I alt arbejdede 12 brandfolk på stedet fra omkring klokken halv syv og tre timer frem. Undervejs måtte en stigevogn tilkaldes, så brandmændene kunne forhindre ilden i at brede sig. 

- Vi skulle først og fremmest sørge for, at ilden ikke bredte sig til lagerbygningen. Den nåede at komme ind i gavlens hulrum, så vi måtte pille nogle gavlplader af, så vi kunne komme ind og slukke i hulrummet, og det lykkedes os at stoppe branden der, forklarer indsatslederen. 

Begge lastbiler udbrændte, og politiet skal nu undersøge, hvad der har startet branden. 

- Vi har en formodning om, at det kan være opstået som følge af en kortslutning i den ene lastbil, hvor der er tilsluttet strøm til en kølemaskine. Men det vil politiet prøve at opklare helt nøjagtigt, siger Allan Riisberg. 

01:07

En brand i en fabriksbygning i Bording var torsdag aften årsag til, at brandfolk og politi var massivt til stede. Video: 112 Midtjylland

Luk video