Efter konkurs: Beboere frygter for fremtiden

Den midtjyske møbelvirksomhed Tvilum er erklæret konkurs. Det har sendt rystelser gennem lokalsamfundet.

Den store virksomhed Tvilum beskæftiger mange hundrede mennesker i den lille by Fårvang og er en livsnerve for byen.

Fredag blev møbelvirksomheden så erklæret konkurs. Det har sat sig præg på humøret hos flere af Fårvangs 1300 indbyggere.

- Det er forfærdeligt for dem, der arbejder dernede. Det er dem, det kommer til at gå værst ud over. Men det kommer også til at berøre os andre. Det er der ingen tvivl om, siger pensionist Ulla Andersen, som TV MIDTVEST i dag mødte på gaden i byen.

Det er en anden beboer Svend Pedersen helt enig i.

- Det er sørgeligt, fordi det er en af de gode arbejdspladser, som vi har. Vi skal jo have noget her i vores lille by, forklarer han.

quoteVi skal jo have noget her i vores lille by

Svend Pedersen, pensionist

Størst i kommunen

Tvilum er den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune med en årlig omsætning på mere end én milliard kroner. 700 personer er ansat, og 500 af dem er ansat på virksomheden i Fårvang.

- Hvad med vores skole? Hvad med vores børnehave? Hvad med den ene forretning, vi har?, spørger en anden beboer, Marie Kjærgaard.

Burde kunne klare sig

Det seneste regnskab fra Tvilum viste et underskud på 11 millioner. Samlet set har virksomheden tabt hele 358 millioner de sidste fem år. Efter fredagens konkursbegæring er en kurator nu sat på sagen.

- Vi ser en virksomhed, som burde kunne klare sig med den rigtige kapital, siger kurator Morten Lundqvist Jakobsen.

Også hos Erhverv Silkeborg havde direktøren regnet med en almindelig weekend. Det satte konkursbegæringen dog en stopper for.

- Vi har haft telefonerne kørende måde i går og i dag. Det kører allerede nu, og det skal det også, siger direktør for Erhverv Silkeborg Torben Vilsgaard.

Hvis det ikke lykkes kuratoren at finde en løsning inden mandag har Erhverv Silkeborg en nødplan klar, så man kan hjælpe de 700 medarbejdere.

I Fårvang krydser beboere fingre for, at Tvilum bliver reddet på målstregen. Tvilum melder nyt ud til medarbejderne mandag formiddag, og ifølge kurator Morten Lundqvist Jakobsen er man lige nu i kontakt med flere mulige opkøbere.