Efter grundlovsforhør: 39-årig havde både for meget alkohol og flere slags stoffer i blodet

Det er en længere række af sigtelser, en 39-årig mand i dag blev præsenteret for i Retten i Viborg. Ifølge sin forklaring i retten husker han ikke meget af, hvad der skete.

En 39-årig mand fra Vejle er mandag blevet varetægtsfængslet ved Retten i Viborg.

Han er sigtet for at overtræde flere paragraffer, fordi han søndag aften blandt andet med 100 kilometer i timen i en 50 kilometers-zone kørte over for rødt lys, ramte en modkørende, og fik en far og to sønner til at springe for livet, for til sidst at stoppe ved at ramme et par parkerede biler. Det skete i den sydlige del af Silkeborg.

I mandagens grundlovsforhør nægtede han sig skyldig, men accepterede, at han blev varetægtsfængslet.

Alkohol, amfetamin og kokain i blodet

Politiet fandt godt to gram amfetamin i bilen, en tallerken med amfetaminrester og et barberblad, som politiet formoder, den sigtede har brugt til at håndtere amfetaminen med.

Blodprøven på sygehuset viste efterfølgende, at han også havde kokain i blodet og en alkoholpromille på mere end de tilladte 0,5.

- Jeg kan huske, at jeg satte mig ind i bilen, men ellers kan jeg ikke huske ret meget andet. Jeg kan ikke huske hvorfor jeg skulle ud og køre, forklarede den sigtede i retten.

Han kørte i sin mors bil.

Har tidligere fået frakendt kørekortet på grund af spirituskørsel

Ud over at han én gang tidligere har fået en bøde for at køre over for rødt lys og tre gange for at køre for stærkt, fik den 39-årige i 2008 frakendt sit kørekort på grund af spirituskørsel.

Ligeledes har han en behandlingsdom, som udløber i 2024.

Den modkørende, som den 39-årige kørte ind i, fik så voldsomme skader, at han ikke kunne afhøres. Han - en 57-årig mand fra Silkeborg - meldes dog uden for livsfare.

Faren, som sammen med sine to sønner og en hund måtte springe for livet, kunne til gengæld godt forklare, hvad de oplevede. For de var to meter fra at blive ramt af den 57-åriges bil, som på grund af den høje hastighed, som den 39-årige ramte ham med, blev skubbet hen ad vejen.

En af drengene blev ramt af en plastikdel, som blev slået af en af bilerne i forbindelse med sammenstødet. Der skete ikke noget med ham.

Den sigtede er nu bag tremmer. Foreløbigt frem til slutningen af marts.

Reglerne for vanvidsbilisme blev skærpet fra 1. marts, og det kan få betydning for den endelige dom.