Efter fyring og retssag: Min krop havde brug for ro

Det er godt tre måneder siden, 45-årige Peter Sørensen blev fyret i sin hjerteklub. Efter en interrail-tur rundt i Europa er han nu klar til et nyt trænerjob.

- Jeg følte et stort ansvar for det. For med den konstruktion, vi havde lavet i Silkeborg, var det i høj grad mig, man kunne pege på som den ansvarlige for de sportslige resultater. Det er fair, at langt de fleste pile peger på dig Sørensen. Det accepterer jeg selv. Og derfor var det også en stor personlig skuffelse, at vi rykkede ned.

Den nu tidligere manager i Silkeborg IF har et særligt forhold til den midtjyske fodboldklub. Det er her, han selv er vokset op, og derfor var det også et særligt job, som han for godt tre år siden sagde ja til.

Den 14. august blev han fyret efter en skuffende start på tilværelsen i 1. division. De første tre kampe gav kun et point til det tidligere Superligamandskab.

- Jeg er ikke enig i fyringen. Men jeg anerkender, at det er strictly business, og der kan man ikke tage særlige hensyn til, om jeg nu har en særlig relation til klubben eller ej. Jeg havde håbet at få mere tid, for jeg syntes, at der var tegn på, at det var ved at vende. Jeg tror, jeg havde fået Silkeborg tilbage igen, siger Peter Sørensen til Fodboldfamilien, der er en videopodcast fra TV MIDTVEST.

Godt en måned efter fyringen tog han sammen med sin familie på en flere uger interrailtur rundt i Europa. Og for første gang i mange år kunne han på de lange togture holde fodbolden på afstand.

- Jeg har været både skuffet, vred og ked af at blive ofret eller smidt ud. Men de følelser fyldte ikke i mig på vores tur rundt i Europa. Det skulle ikke handle om fodbold, og det var et bevidst fravalg. Jeg havde brug for at få fodbold på afstand og bare drikke en øl på en bar i Prag og nyde et glas vin i Venedig og så lade mig beruse af oplevelserne på turen sammen med familien, fortæller Peter Sørensen.

I videopodcasten Fodboldfamilien besøger vært Dan Hirsch Sørensen forskellige fodboldmennesker.
I videopodcasten Fodboldfamilien besøger vært Dan Hirsch Sørensen forskellige fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Turbulent tid

De seneste par år har været meget turbulente i den 45-årige Peter Sørensens liv. En tid, der har budt på en nedrykning fra Superligaen, en fyring og en opslidende retssag, hvor Peter Sørensen var anklaget for at have udøvet vold mod sin eks-kone. En sag, hvor han blev fuldstændig frifundet af en enig domsmandsret i foråret 2017.

- Det var heldigvis en klar frikendelse, og derfor er det på afstand i dag. Men det er da klart, at det slider og tærer på et overskud, som jeg var nødt til at have på mit arbejde hver dag. I almindelighed hører sådan en sag privatlivet til, men sådan var det jo ikke, for det stod på alle avisers forsider, og det var med til at presse mig, understreger Peter Sørensen.

Efter at retssagen var et overstået kapitel begyndte det at gå ned ad bakke i Superligaen for Silkeborg. En ellers god start på sæsonen blev afløst af vanskeligheder. Og til sidst endte det i sommer i en nedrykning.

- Det slider hårdt at tabe fodboldkampe. Og det er hårdt nok i sig selv. Og hvis man rykker ud, så har man tabt for mange fodboldkampe. Det gjorde ondt. Efter nedrykningen og fyringen kunne jeg mærke, at min krop havde brug for ro og fred for at fordøje en hård tid. Så derfor har jeg ikke set særligt meget fodbold de seneste uger. Jeg har nydt at kunne gøre det, der passede mig i en ufrivillig frihed, siger Peter Sørensen.

Men her i slutningen af november er fodboldsulten ved at vende tilbage. Og selv om han både er blevet fyret i AGF og Silkeborg, kan det ikke holde ham væk fra fodboldverdenen.

- Jeg vil tilbage. Jeg kan mærke, at det begynder at sitre i mig igen. Jeg vil gerne være træner i Danmark, men det behøver ikke være i Danmark. Jeg kan jo ikke vælge fra alle hylder, når jeg er ledig, fastslår Peter Sørensen.

Herunder kan du se og høre videopodcasten Fodboldfamilien med Peter Sørensen:

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.