Drenge på 10 og 11 år kastede sten mod biler på motorvejen

Politiet mener, at drengene handlede i kådhed og ikke ønskede at skade nogen. Men deres handling kunne have fået alvorlige konsekvenser.

Politiet har indtil videre hørt om to biler, der blev ramt af stenene - uden alvorlige skader (arkivfoto).
Politiet har indtil videre hørt om to biler, der blev ramt af stenene - uden alvorlige skader (arkivfoto).
Foto: TV MIDTVEST

Det kunne være gået helt galt, men heldigvis skete der ingen uheld, da to drenge onsdag kastede småsten mod bilerne på motorvejen ved Silkeborg.

Politiet fik anmeldelsen om stenkastet klokken 12.40, og den tilkaldte patrulje traf herefter to drenge på 10 og 11 år, der havde været en del af en større gruppe. 

Drengene indrømmede, at de havde kastet småsten ned på bilerne ved faunapassagen i nærheden af Høje Kejlstrupvej. 

- Vores forebyggelsesafdeling har talt med drengene og deres forældre, og drengene er meget kede af situationen. Det er ikke vores opfattelse, at de har ønsket at skade nogen, men mere har handlet i kådhed, fortæller politiassistent Flemming Just fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Det var fra faunapassagen her, at stenkastet foregik.
Det var fra faunapassagen her, at stenkastet foregik.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Har forstået alvoren

I 2018 blev der meldt om flere tilfælde, hvor der blev kastet større sten mod biler på motorvejen ved Silkeborg. Flemming Just understreger, at den nye sag ikke kan sammenlignes med de gamle sager, fordi der denne gang var tale om småsten, som ikke gav store skader på bilerne. 

- Det ændrer dog ikke på, at det er meget farligt at kaste genstande mod kørende biler. Hvis man bliver forskrækket og rykker i rattet i høj fart, kan det gå helt galt. Og det er jeg også overbevist om, at drengene har forstået, siger Flemming Just. 

Her ses faunapassagen fra en nærliggende bro.
Her ses faunapassagen fra en nærliggende bro.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Politiet har indtil videre kendskab til to biler, der blev ramt.

- Hvis der skulle være andre, må bilisterne gerne henvende sig til os, så vi kan få det registeret, siger Flemming Just.