Dansepiger fra Struer til DM for første gang: Man har lidt sin egen fest

I denne weekend afholdes der DM i sportsdans i Arena Midt i Kjellerup. Selvom deltagerlisten tæller 564, så kæmper sporten alligevel med udviklingen.

Denne weekend er flere hundrede dansere samlet i Kjellerup til DM i dans. Det er en sport som har oplevet en stor tilbagegang, men nu kæmper Danmarks Sportsdanserforbund med at få vendt udviklingen.

quoteMan sidder ikke bare derhjemme hele dagen med en iPad eller et fjernsyn, man får mange venner i stedet.

Naja Ibsgaard og Mille Stobberup.

Naja Ibsgaard og Mille Stobberup fra Struer er nogle af dem, som forbundet hungrer så kraftigt efter. De er nemlig med til DM for allerførste gang, og de er slet ikke i tvivl om, hvad de synes om at hoppe i danseskoene og give den gas på dansegulvet.

- Det er sjovt at danse. Man har lidt sin egen fest. Man sidder ikke bare derhjemme hele dagen med en iPad eller et fjernsyn, man får mange venner i stedet, fortæller Naja Ibsgaard og Mille Stobberup.

Det er Silkeborg IF, der sammen med Danmarks Sportsdanserforbund har bragt DM til Kjellerup. Over weekenden vil 564 dansere have været i aktion for at dyste i flere forskellige dansedicipliner.

Der danses DM i Standard, Latin, 10-Dans og Seniordans, som er for dansere over 35 år. Derudover afholdes der pointturnering i disco, hip hop, showdance og rock'n roll.

Én af de mere succesrige dansere til Danmarksmesterskabet i Kjellerup er Bjørn Bitsch. Sammen med sin partner Ashli Williamson har han nemlig vundet otte VM-guld medaljer, og han nyder at se, hvordan mesterskabets yngre deltagere slår sig løs.

- Det er fedt at se, at børnene kommer og er fuldt inspireret og rigtig motiveret. Vi har virkelig mange talentfulde unge dansere. Der kommer danseglæde ud af de unge mennesker, og det er jo præcis, derfor vi allesammen danser, fortæller Bjørn Bitsch.

Tanker i gang

Sporten er i Danmark ikke helt, hvad den har været. Danmarks Sportsdanserforbund har i år 50 års jubilæum, men tilslutningen til dans på konkurrenceplan har set bedre dage i forbundets 50-årige levetid.

- Dans har været igennem en kraftig udvikling fra at være rigtig mange medlemmer til en rigtig stor tilbagegang. Nu er vi ved at lave nogle projekter for at vende udviklingen. Jeg vil rigtig gerne have flere til at opleve glæden ved det. Ikke nødvendigvis ved at deltage i store turneringer, men hvor man laver små lokale turneringer eller skoleturneringer. Der er masser af tanker i gang, fortæller Karin Petterson, der er formand i Danmarks Sportsdanserforbund.

De to Struer-piger skal også på dansegulvet søndag, hvor DM i dans slutter.

Flere hundrede dansere er samlet i Kjellerup til DM i dans. En sport som kæmper med at vende udviklingen.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.