Dæk eksploderede og brændte brandmands hænder: - Han er på sygehuset nu

En brand i en landbrugsmaskine udviklede sig hurtigt, da dækkene på maskinen sprang og satte ild til både staldbygning og halm.

Dronebilledet viser, hvordan den brændende halm bliver spredt ud på marken ved siden af landejendommen for at lette efterslukningsarbejdet. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Brandvæsenet blev torsdag formiddag kaldt ud til en tilsyneladende banal opgave, da der opstod brand i en landbrugsmaskine ved Fårvang. Det viste sig dog hurtigt at være lidt mere omfattende. 

- Dækkene på maskinen springer, og en af de første brandmænd på stedet får brændt hænderne. Han er på sygehuset nu. Mere kan jeg ikke sige, siger Anders Simonsen, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning.

Det er simpelthen umuligt at slukke, når tætpressede bigballer først brænder.

Anders Simonsen, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning

Udover brandmanden satte dækeksplosionen også ild til både en stor mængde halm samt og den ene staldbygning på ejendommen.

- Der var kvier i bygningen, men dem fik vi hurtigt ud, og vi fik slukket branden, siger Anders Simonsen.

Ukendt brandårsag

Mens bygningen var nem at slukke, så det værre ud med al halmen. Fem timer efter brandvæsenets ankomst var det stadig ikke slukket.

- Det er simpelthen umuligt at slukke, når tætpressede bigballer først brænder, siger Anders Simonsen.

Derfor brugte brandvæsenet sammen med landmanden det meste af eftermiddagen på at flytte halmen ud på marken, så det kunne bredes ud og slukkes.

- Vi har fået styr på selve branden. Nu er det ren efterslukning, afslutter indsatslederen.

Det er endnu uvist, hvordan branden præcist opstod i landbrugsmaskinen.