Coronavirus: Silkeborg kommune sender 500 ansatte hjem

Offentlige- og private arbejdspladser i kommunen opfordres til at lade flest mulige af deres medarbejdere arbejde hjemmefra.

Omkring 500 kommunalt ansatte kan forvente at arbejde hjemmefra fra onsdag. Det er resultatet fra et møde i Silkeborg kommune tirsdag formiddag. 

- Vi var lige kommet tilbage til normal gænge efter sommerferien, og nu er vi slået tilbage. Men nu er det vores opgave, og den tager vi på os, siger Steen Vindum (V), der er borgmester i Silkeborg kommune til TV MIDTVEST. 

Hundredvis af de i alt 7000 medarbejdere i Silkeborg kommune skal nu tilbage til hjemmekontoret ligesom i foråret under coronanedlukningen. 

Det vil ifølge borgmesteren udelukkende være medarbejdere, som kan klare arbejdsopgaverne hjemmefra og som ikke forventes at have borgerkontakt. 

I første omgang kommer hjemsendelsen til at vare måneden ud.

- Jeg synes faktisk, at det er synd for dem. Jeg ved, at mange i foråret syntes, at det var en lang tid, hvor man savnede sine kolleger, og flere af dem vil jo allerhelst være fysisk tilstede der, hvor de arbejder, siger Steen Vindum. 

De hjemsendte medarbejdere vil typisk være fra kommunens rådhus, borgerservice eller jobcenteret.  Institutioner, skoler og borgerservice vil fortsat være åbent. 

Han påpeger dog, at alle medarbejdere, der kan sidde derhjemme og arbejde, bør gøre det.

Flest mulige bør arbejde hjemmefra

Silkeborg er den kommune i Jylland, der næst efter Aarhus har flest coronasmittede. 

- Man har fra myndighedernes side sagt, at smittepresset i Silkeborg er stort. Der må vi gøre alt, hvad vi kan for at knække den er opadstigende kurve, der er. 

Offentlige- og private arbejdspladser i kommunen opfordres til at lade flest mulige af deres medarbejdere arbejde hjemmefra, fortæller borgmesteren og fortsætter: 

- Der går vi selvfølgelig foran og tager vores tørn. 

Sundhedsministeriet meddelte mandag, at mundbind nu er et krav i den offentlige trafik i Silkeborg. Samtidig anbefales det, at man bærer mundbind i  indkøbscentre og supermarkeder.

Der er også udstedt et krav om mundbind i den offentlige trafik i Favrskov Kommune.

Silkeborg Kommune sender omkiring 500 medarbejdere hjem på grund af det høje smittetryk i kommunen.