Budgetaftale skuffer på Regionshospitalet Silkeborg: Man har ikke taget vores udfordringer seriøst

Budgetaftalen giver flere penge til det midt- og vestjyske sundhedsvæsen. Men hospitalerne skal stadig spare markant, lyder kritikken på Regionshospitalet Silkeborg.

I går satte regionrådspolitikerne deres underskrift på næste års budgetaftale. Til stor glæde for regionrådsformand Anders Kühnau.

Budgetaftalen sikrer nemlig flere penge til sygehusene i Region Midtjylland.

quoteDer skal være en balance i det. Hvis ikke regionshospitalerne fungerer ordentligt – og herunder Silkeborg – ja så vil Aarhus Universitetshospital heller ikke fungere

Henning Glerup, overlæge, Regionshospitalet Silkeborg

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan give et løft til vores hospitaler i hele regionen, og at der er balance i den måde, vi gør det på. Og at vi også kan sikre et stærkt universitetshospital, det er helt afgørende for mig, siger Anders Kühnau i dag til TV MIDTVEST.

Men at der er tale om en balanceret fordeling, er der ikke enighed om. På hospitalerne er smilene knapt så store.

Råbte på håndsrækning

På sygehuset i Silkeborg var medarbejderne i dag skuffede. De havde håbet på at få en særlig økonomisk håndsrækning fra regionsrådet. Men den kom ikke.

- Jeg tror da, at vi alle sammen er skuffede over, at vi ikke er blevet direkte tilgodeset med en pose penge, siger sygeplejerske på Regionshospitalet Silkeborg, Annemarie Hoffbeck.

Sådan fordeler regionen pengene mellem hospitalerne:

For to dage siden gik hun, hendes kollegaer og byens borgere på gaden i håb om at råbe politikerne op. Men de føler sig langt fra hørt i budgetaftalen.

quoteHospitalet i Silkeborg har en vanskelig økonomisk situation. Det er der også i Viborg, Hammel og Skive

Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør, Hospitalsenhed Midt

- Man har ikke taget vores særlige udfordringer seriøst, som vi gerne så dem gøre. For vi mener, det er reelle og alvorlige problemer, siger Henning Glerup der er overlæge på Regionshospitalet Silkeborg.

"Der skal være balance" 

I stedet giver regionsrådet altså en hjælp til hele Hospitalsenhed Midt. Som nu skal spare 15 millioner mindre. Men altså stadig skal spare:

- Vi kommer fortsat til at skulle gennemføre nogle ret betydelige besparelser, men vi har altså mulighed for nu at lempe sparekravene nogle forskellige steder, lyder det i dag fra Hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Midt, Thomas Balle Kristensen.

I modsætning til hospitalerne i Midt og Vest har Universitetshospitalet i Aarhus fået en ekstra stor pose penge for at blive hjulpet på fode. Men i Silkeborg føler de ansatte også, at de står i en særlig vanskelig situation.

- Der skal være en balance i det. Hvis ikke regionshospitalerne fungerer ordentligt – og herunder Silkeborg – ja så vil Aarhus Universitetshospital heller ikke fungere, lyder bekymringen fra Henning Gleerup.

Nu bliver det så op til hospitalsledelsen, om en del af de ekstra penge skal bruges til at dække hullerne i Silkeborg:

- Hospitalet i Silkeborg har en vanskelig økonomisk situation. Det er der også i Viborg, Hammel og Skive. Og derfor skal vi se bredt på Hospitalsenhed Midt, lyder det fra Thomas Balle Kristensen.

Hospitalsdirektøren tør ikke love, om de ekstra penge gør det muligt at undgå egentlige fyringer under sparerunden.

Se video: Politikerne i Region Midtjylland klar med flere penge til sygehusene. Men sygehusene slipper ikke helt for besparelser

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.