BSV tryner KIF og stryger til tops i håndboldligaen

Målmand Marcus Cleverly blev smidt ud efter ti minutter, da KIF måtte se sig slået i Silkeborg.

Træner Peter Bredsdorff-Larsen førte sine tropper til en sejr over KIF Kolding København.

Bjerringbro-Silkeborg topper herrernes håndboldliga, 888 Ligaen, efter at holdet besejrede KIF Kolding København med 31-28 hjemme i Jysk Arena.

Dermed ryger BSV efter fire spillerunder til tops med seks point og en bedre målscore end Århus, Skjern og HC Midtjylland med samme pointantal.

Kampen understregede samtidig, at det rekonstruerede KIF-mandskab naturligt nok mangler en smule i at blande sig i topstriden.

Selv om cifrene antyder en jævnbyrdig kamp, var hjemmeholdet komfortabelt i front i hele anden halvleg, og tættere på end tre måls forskel kom KIF aldrig.

Kampen startede ellers med dramatik, da gæsternes målmand Marcus Cleverly efter mindre end ti minutter fik direkte rødt efter et sammenstød med Stefan Hundstrup.

I Søren Haagen har Cleverly en dygtig og rutineret afløser, men han kunne ikke forhindre hjemmeholdet i at gå til pausen med en 16-13-føring.

Kampen blev afgjort i begyndelsen af anden halvleg, hvor gæsterne kom sløjt ud af omklædningsrummet og var syv et halvt minut om at score.

Da Magnus Landin på et straffekast endelig satte gang i målscoringen, var BSV stukket af med en føring på 21-13.

På det tidspunkt lignede det en mindre afklapsning af gæstemandskabet, men KIF-spillerne strammede sig an og kunne samtidig glæde sig over, at BSV's Nikolaj Øris tog den med ro.

Højrebacken var før pausen kampens dominerende spiller med syv mål på lige så mange forsøg.

KIF arbejdede sig pænt tilbage i kampen, men var ikke i nærheden af point, selv om man fik reduceret BSV-føringen til de lidt mere spiselige slutcifre 31-28.

Med nederlaget er Lars Frederiksens mandskab nummer fjerdesidst i rækken med tre point efter fire kampe.