BSV-sejr tvinger Aalborg Håndbold ud i tredje kamp

Bjerringbro-Silkeborg vandt den anden semifinalekamp hjemme over Aalborg Håndbold. Nu venter en tredje kamp.

Aalborgs håndboldherrer kunne med en sejr eller blot uafgjort ude mod Bjerringbro-Silkeborg (BSV) booke en billet i DM-finalen.

Men BSV ville det anderledes og vandt lørdag eftermiddag 29-27 hjemme over nordjyderne i den anden semifinale mellem de to mandskaber.

Aalborg vandt den første semifinale med 28-26, og det blev lige så tæt i lørdagens returkamp. Med BSV-sejren skal de to hold nu mødes i en tredje og altafgørende kamp på tirsdag i Aalborg, der får fordel af hjemmebane, fordi holdet vandt grundspillet.

BSV, som vandt DM-titlen sidste år, kom i lørdagens opgør bedst fra start og foran både 8-4 og 12-8. Men Aalborg Håndbold svarede igen inden pausen med tre mål i træk og nåede at få reduceret til 11-12.

I anden halvleg var det BSV's tur til at score mange gange i træk. Hjemmeholdet gik fra 12-11 til 16-11.

Aalborg Håndbold kæmpede for at få afgjort semifinalen i andet hug, men var hele tiden bagud og kom aldrig helt tilbage i kampen. Udeholdet nåede især takket være norske Sander Sagosen op og var bagud med to mål flere gange i slutfasen. Det lykkedes dog ikke nordjyderne at få kontakt og skabe spænding om resultatet.

Med lidt over fire minutter tilbage scorede BSV-stregspilleren Michael V. Knudsen til 28-24. Få sekunder efter begik Knudsen straffekast og blev udvist i to minutter.

Sagosen reducerede med sin ottende scoring i kampen til 25-28, og så manglede nordjyderne igen kun tre mål for at nå i finalen. BSV tog en timeout og fik styr på tingene inden den hæsblæsende slutfase.

Patrick Wiesmach reducerede med en scoring, men BSV svarede straks igen og øgede til 29-26. Endnu en gang hamrede Sagosen et mål ind og reducerede til 27-29, men det var ikke nok.