Brystkræft-ramte kvinder gik modeshow ved Kjellerup

Brystopererede kvinder gik tirsdag catwalk i et arrangement til fordel for Støt Brysterne.

Tirsdag aften var der modeopvisning i SJ Tekstil & Kunst ved Kjellerup for at sætte fokus på brystkræft, og modellerne har alle sammen selv været ramt af sygdommen. Tovholderen på arrangementet var Betina Eriksen, som selv kender mange, der har været ramt.

- Da jeg blev bedt om at finde de her modeller, kunne jeg lynhurtigt gå hjem og skrive 12 navne ned på folk, jeg kendte, jeg kunne spørge. Og det er jo uhyggeligt, siger Betina Eriksen.

To af de kvinder, der takkede ja til Betina Eriksens tilbud om at gå catwalk, var Ditte Appel Krath og Gitte Hald. De kender alle tre hinanden fra folkeskolen.

- Det er selvfølgelig lidt spooky, at man var så tæt dengang, og så har vi alle sammen haft brystkræft, siger Gitte Hald.

Brystkræft rammer hver niende

Ifølge Kræftens Bekæmpelse bliver hver niende kvinde ramt af brystkræft, og sygdommen rammer hvert år cirka 4.000 kvinder. Derfor var et af målene med aftenens arrangement at vise, at man sagtens kan få et godt liv efter en brystoperation.

- Livet går ikke i stå, fordi man får brystkræft. Det kan være hårdt i en periode, men man kan sagtens komme igennem det, siger Ditte Appel Krath.

- Vi vil gerne vise, at vi har det skide fedt, selvom vi har været ude i vores livs krise, siger Gitte Hald.

25 mennesker havde tilmeldt sig aftenens show og betalt 100 kroner, som går til Støt Brysterne.

Der er modeshow med brystkræft-ramte modeller i SJ Tekstil & Kunst igen i aften.