Brand i værksted: Røgen kunne ses ti km væk

En bil i et autoværksted satte gang i en ildebrand, der kunne ses på lang afstand. 16-18 brandfolk har knoklet for at slukke ilden.

16-18 brandfolk har siden kl. 15 torsdag eftermiddag kæmpet mod ilden. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Brandvæsnet måtte torsdag rykke ud til en brand i et autoværksted i Hårup sydøst for Silkeborg. Det var så voldsomt, at indsatsleder Allan Byriel Riisberg Balle fra Midtjysk Brand & Redning kunne se røgen ti km væk.

- Ilden var så kraftig, at jeg kunne se røgfanen herude, da jeg kørte hjemmefra, siger han til TV MIDTVEST.

Branden var brudt ud i autoværkstedet, SZ Biler, hvor der var gået ild i en bil. Ejeren har oplyst til politiet, at han har arbejdet på bilen tidligere på dagen. Han var imidlertid ikke tilstede, da brandvæsnet ankom. Så det var lidt vanskeligt.

- Vi tænker jo både gasflasker og diesel, når det er et autoværksted, men der var ikke nogen, da vi kom herud, så vi måtte tro det værste. Der gik noget tid, før ejeren kom og kunne forklare os, hvad der var indenfor, uddyber indsatslederen.

16-18 brandfolk har siden kl. 15 kæmpet med flammerne, der - da brandvæsnet troede, det værste var overstået - fik fat i et dæklager. Nu er der styr på branden, men ilden er gået gennem taget.

- Vi går rundt oppe på taget for at tage tagplader af for at sikre os, at branden ikke har spredt sig, afslutter Allan Byriel Riisberg Balle.

Brandmanden forventer, at han og kollegerne har endnu et par timers arbejde torsdag aften, før de kan køre derfra.