Bilister bekæmpede naturbrand med cola og vinduesrens

Midtjysk Brand & Redning roser to mænd, efter de hjalp med at bekæmpe naturbrand med cola og vinduesrens.

Det kunne være gået helt galt, da en naturbrand startede i rabatten på rute A26 mellem Kongensbro og Ans fredag formiddag.

Et formodet cigaretskod blev smidt ud af en bil og endte i det tørre græs. Det opdagede to mænd, der kom kørende på strækningen. De stoppede op og ringede til brandvæsnet.

quoteDet er rigtig godt i disse varme tider, for rabatterne er så tørre, at de er ligesom krudttønder lige nu.

Anders Simonsen, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning. 

I første omgang så naturbranden ikke ud af meget, men inden de to mænd kom ud af bilen, havde branden udviklet sig til store flammer.

- Ilden spreder sig, så de to mænd tager al den væske, de har i bilen. Så med en forstøver med vinduesrens i og halvanden liters colaer får de dæmpet ilden så meget, at den ikke kan sprede sig, fortæller Anders Simonsen, som er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning i Silkeborg.

Kort efter meldingen om naturbranden ankom brandvæsnet til stedet, og på grund af de to mænds indsats var ilden simpel at få slukket.

Da brandvæsnet kom til stedet, var branden allerede begrænset.
Da brandvæsnet kom til stedet, var branden allerede begrænset.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Får ros

De to mænd var til stor hjælp for brandvæsnet, og nu får de efter deres handlinger ros af Midtjysk Brand & Redning.

- Det er super gjort. Det er rigtig godt i disse varme tider, for rabatterne er så tørre, at de er ligesom krudttønder lige nu, siger Anders Simonsen.

Og han opfordrer derfor andre bilister til at gøre det samme, hvis de opdager en naturbrand på deres vej.

- Folk skal ringe 1-1-2, og så skal de prøve at begrænse ilden, så den ikke spreder sig. Men de skal selvfølgelig ikke sætte deres liv på spil for at hjælpe, siger Anders Simonsen.  

En kvinde fra Skive var ved at gøre huset rent udenfor. Så hentede hun ukrudtsbrænderen. Det skulle hun aldrig have gjort.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.