Bent Hansen rykker mod øst

Formanden for Region Midtjylland rykker mod øst og forlader de over 13.000 stemmer, han fik i Viborg ved sidste regionsrådsvalg.

Socialdemokraten Bent Hansen bliver nu tvunget til at rykke teltpælene op fra Kjellerup, hvor den socialdemokratiske stemmesluger har boet de sidste 40 år. I fremtiden skal en kæmpe el-ledning, som bliver rygraden i det danske el-net, gå hen over taget på Bent Hansens ejendom på dens vej fra Aabenraa til Tjele. Derfor bliver Bent Hansen nu udsat for en ekspropriation. Og den fremtidige adresse bliver i Aarhus.

Ved sidste valg til regionsrådet fik den tidligere amtsborgmester i Viborg 72.665 stemmer. I Viborg Kommune fik Bent Hansen alene flere end 13.000 stemmer. Bent Hansen føler ikke, at han nu svigter de mange vælgere i Viborg.

- Jeg skal varetage helhedens interesse. Jeg kan jo ikke smide de 40 år af mig, jeg har boet i Kjellerup. Det kan man jo ikke bare lægge hen på en hylde og så glemme det. Så de rødder man har, de steder man synes, det er værd at kæmpe for, uanset om det er det ene eller andet sted i regionen, det vil jeg fortsat gøre, siger den kommende aarhusianer.

Bent Hansen har tidligere fået kritik for at være for østorienteret.

- Jeg kender selvfølgelig godt debatten. Men når der i fremtiden skal træffes beslutninger, vil jeg naturligvis holde øje med, at der er en geografisk balance. Og det gælder, uanset om det er beslutninger i midt, vest eller øst, understreger Bent Hansen.