Arbejdsgruppe: Sænk farten på motorvej i byen

En arbejdsgruppe i Silkeborg vil have farten halveret på motorvejen gennem Silkeborg. Politikere er betænkelige ved forslaget.

- Sæt hastigheden ned på motorvejen gennem Silkeborg!

Så klar er meldingen fra en arbejdsgruppe, der ønsker at komme støjgener til livs ved den nye motorvej, der snor sig gennem Silkeborg.

I Midtjyllands Avis henviser arbejdsgruppen til fx byer som Hamborg og Berlin. Her er hastigheden helt nede på 50-60 km/t på motorveje gennem byen. På motorvejen gennem Silkeborg må man køre 110 km/t.

- Vi ønsker at respektere pendlerne - men vi ønsker også et liv uden gener fra trafikstøj, som vi ikke var oplyst om, og som er beviseligt sundhedsskadelige, siger Pernille Bendixen, der sammen med sin mand er én af initiativtagerne til arbejdsgruppen i Silkeborg.

MF’er Thomas Jensen, som er valgt for Socialdemokraterne i Silkeborg, afviser en dæmpning af farten på motorvejen.

Man bygger ikke danmarkshistoriens dyreste motorveje for dernæst at sætte hastigheden ned til niveauet på andre og billigere vejtyper, siger han til Midtjyllands Avis.

 Venstres transportpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, lytter med interesse til alle løsningsforslag men har tidligere lagt sig op ad Socialdemokraternes betænkeligheder, skriver avisen.

Opdateret med projektbeskrivelse

Læs her Vejdirektoratets projektbeskrivelse, hvor det beskrives, hvordan man har håndteret støjudfordringerne i forbindelse med motorvejen.

    


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.