Ans får stort rekreationscenter for kræftramte børn

Danmarks største rekreationscenter for familier med kræftramte børn er på vej ved Ans.

Der er ny hjælp på vej til de familier, der har kræft alt for tæt på. Patientorganisationen Familier med kræftramte børn udvider nu det eksisterende rekreationscenter og bygger et nyt, stort kursus- og feriecenter ved Tange Sø.

- Vi ved, at der er et stort udækket behov specielt i hele sommerhalvåret, hvor vi desværre i øjeblikket må sige nej til rigtig, rigtig mange, og det er vi jo kede af, forklarer Kurt Hansen, der er sekretariatsleder hos Familier med kræftramte børn i Ans.

De indledende øvelser er allerede i gang. Hededanmark planter i disse dage træer på et fem hektar stort område. Om få år skal stå et færdigt skovområde, der skal give de kræftramte familier mulighed for at nyde naturen.

Siden følger byggeriet af feriehuse og andre faciliteter, som fuldt udbygget vil give plads til 40 familier af gangen.

En stor hjælp

En af de familier, der kan få gavn af det nye rekreationscenter, er familien Østergaard. For tre år siden fik familiens yngste, Cille, konstateret leukæmi.  Hun er i dag rask, men har siden kæmpet med efterveerne af kemobehandlingen og sidder nu i kørestol.

Det nye center vil give familien en tiltrængt mulighed for at holde ferie sammen og møde andre familier, der har været gennem lignende forløb.

- Du kan have så gode venner og dejlig familie. Men der er bare ikke andre end dem, der selv har stået i situationen, der forstår, hvad det egentlig er, du går igennem, og hvad det er, man har haft af savn og mangler, forklarer Cilles mor, Karin Østergaard. 

Det nye rekreationscenter skal bl.a. rumme 14 ferieboliger, 10 ferielejligheder og kursuslokaler.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.