Anke: Statsadvokaten vil køre byttefintesag fra Silkeborg i landsretten

Laura Thomsen Luxury fra Silkeborg klarede frisag i byretten, men skal nu også en tur i landsretten. Det er indehaveren træt af.

Henrik Thomsen er medejer af Laura Thomsen Luxury i Silkeborg. Han ærgrer sig over, at han og butikken nu skal i landsretten efter at være frifundet i byretten i begyndelsen af december.
Henrik Thomsen er medejer af Laura Thomsen Luxury i Silkeborg. Han ærgrer sig over, at han og butikken nu skal i landsretten efter at være frifundet i byretten i begyndelsen af december.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Laura Thomsen Luxury fra Silkeborg var ellers lige blevet frifundet for at ombytte julegaver i døren den 2. januar i år.

Men Statsadvokaten i Viborg mener, at sagen er så principiel, at byrettens afgørelse nu er blevet anket til landsretten.

- Det er anklagemyndighedens vurdering, af ombytning af julegaver i døren er en overtrædelse af lukkekravet. Det begrundes med, at bestemmelsen udtrykkeligt anfører, at det ikke blot er lokaler (her butikken), der skal holde lukket, men tillige lokaliteten (her døråbningen og udendørsarealet omkring butikken). 

- Det fremgår direkte af en ordlydsfortolkning af bestemmelsen. Endvidere er det anklagemyndighedens vurdering, at bestemmelsen skal fortolkes restriktivt henset til formålet med bestemmelsen.

Sådan lyder det blandt andet fra senioranklager Anette Wolf Pedersen fra Statsadvokaten i Viborg i den ansøgning om anketilladelse, som Henrik Thomsen, der er medejer af Laura Thomsen Luxury, har fået en kopi af.

- Spørgsmål om at kaste gode penge efter dårlige penge

Henrik Thomsen er selvsagt utilfreds med, at det endelige punktum alligevel ikke er sat i sagen.

- Jeg synes, det er træls og urimeligt, at man skal bruge flere ressourcer på det. Jeg synes ikke, at min tid eller danskernes penge skal bruges på det her, siger han til TV MIDTVEST.

Da sagen kørte ved Retten i Viborg, mødte Henrik Thomsen selv op. Uden forsvarsadvokat. Men sådan kommer det ikke til at foregå i landsretten.

Lad os nu antage, at du taber sagen i landsretten; vil du så selv finde den så principiel, at dommen skal ankes til Højesteret?

- Det er noget, jeg skal drøfte med min advokat. Det bliver et spørgsmål om at kaste gode penge efter dårlige penge.

- Men sagen er principiel for mig, fordi jeg ikke mener, jeg har gjort noget forkert, afslutter han.

Det er endnu ikke fastsat, hvornår sagen skal køre ved Vestre Landsret.

2:14
Her kan I se et indslag fra den 2. januar, hvor Laura Thomsen Luxury kun delvist holdt lukket - eller åbent.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST