Alternativet rokerer på posterne: René Gade ny gruppeformand

René Gade bliver ny gruppeformand, mens Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører.

Alternativet laver ændringer i partitoppen. Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører fra Rasmus Nordqvist.

Samtidig bliver René Gade, der ellers ikke genopstiller ved næste folketingsvalg, partiets nye gruppeformand efter Josephine Fock.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, er tilfreds med rokaderne.

- Da vi blev valgt ind i 2015, trådte jeg bevidst i baggrunden for at give mere plads til de næste i rækken. Dermed ser jeg det som meget naturligt - i hvert fald hos os - at fortsætte med den logik.

- Og at det nu bliver René Gade og Carolina Magdalene Maier, der på hver sin måde har været meget markante både udadtil og indadtil, er jeg meget glad for, siger Uffe Elbæk i en pressemeddelelse.

Den nu afgåede gruppeformand, Josephine Fock, var med til at stifte partiet.

Hun giver posten videre for at fokusere sine kræfter på Alternativets nye projekt, De Tre Bundlinjer, der omhandler den grønne, den sociale og den økonomiske bundlinje.

Josephine Fock har også fået et nyt ordførerskab, nemlig ordfører for Frisætning i det Offentlige, der fokuserer på unødigt bureaukrati og mangel på tillid til kommuner og ansatte.

- Det kræver langt mere tid, hvorfor hun ønskede at overdrage rollen som gruppeforperson og de mange ledelsesmæssige opgaver, der følger med den, siger René Gade i pressemeddelelsen.

- At gruppens valg faldt på mig som arvtager, er jeg naturligvis glad for, tilføjer han.

Partiets nye politiske ordfører, Carolina Magdalena Maier, er også glad for, at folketingsgruppen har peget på hende som Rasmus Nordqvists arvtager.

- Mit politiske ordførerskab kommer ikke til at adskille sig fra Rasmus' i forhold til det indholdsmæssige. Men jeg er en anden person, så min stil bliver givetvis lidt anderledes.

- Jeg kaster mig ud i det med stor ydmyghed - og så har jeg en del at læse op på her i starten, siger hun til Ritzau.

Rasmus Nordqvist skal som klimaordfører hellige sig Alternativets kamp for klimaet.