Alfred tegnede dronningen og vandt æren som blomsterdreng

Alfred Rabølle fra Virklund Skole vandt en konkurrence og blev blomsterdreng, da Dronningen kom til Silkeborg.

Alfred Rabølle har sommerfulge i maven. om lidt skal han hilse på Dronningen som den første under majestætens visit i Silkeborg. Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Dronningen gæster mandag og tirsdag Silkeborg som en del af det årlige sommertogt. 

Læs også Minut for minut: Dronningens besøg i Silkeborg

Traditionen tro trak det royale besøg masser af folk af huse. Store og små. Unge og gamle. Den første, der fik lejlighed til at hilse på majestæten var en dreng fra første klasse på Virklund Skolen. 

- Jeg tegnede Dronningen. Jeg havde også tegnet hendes to hunde og en garder, siger Alfred Rabølle. 

Tegningen var så god, at det blev ham, det vandt tegnekonkurrencen og fik lov til at være blomsterdreng. Forud for mødet med Dronningen fortalte Alfred Rabølle, at han var noget spændt på, hvad der skulle ske. 

Har du sommerfugle i maven? 

Meget. Jeg har tænkt på, at jeg vil sige... Altså, hun siger først goddag. Og så vil jeg sige goddag deres majestæt, siger Alfred Rabølle. 

Alfred har søndagstøjet på, og her får han den buket, som han skal hilse Dronningen velkommen itl byen med.  Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Silkeborg og Dronningen for 17. gang

Det er ikke alene Alfred Rabølle, der var spændt forud for Dronningens besøg. byens borgmester, Steen Vindum, har også glædet sig, og har trukket sin borgmesterkæde over hovedet i dagens anledning. 

00:45

I videon her kan du se Alfred Rabølle hilse på h.M. Dronningen og overrække sin blomsterbuket. 

Luk video

- Der ligger meget forberedelse i sådan et besøg. Og meget mere end man lige tror. Der ligger rigtig, rigtig meget sikkerhedsmæssigt. Vi skal finde de rigtige besøgssteder. Vi skal også finde noget, som kongehuset og majestæten siger ja til. Det hele er planlagt helt ned i detaljer. helt ned i en minutplan. Et eller andet skal nok gå galt på et tidspunkt, men jeg kan i hvert fald sige så meget, at vi er rigtig godt forberedt, siger Steen Vindum. 

Faktisk er Vindum efterhånden ved at være temmelig erfaren ud i royale besøg. 

Masser af børn mødte mandag op for at få et glimt af Dronningen i Silkeborg.  Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

- Jeg har mødt majestæten et par gange før, men det er første gang, vi har et rigtigt besøg på to dage. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Hvad betyder det for en by som Silkeborg?

- Det betyder rigtig meget. I det hele taget har vi en god kontakt til kongehuset. Jeg tror det er 17. gang majestæten besøger Silkeborg. Så sent som i torsdags, havde vi besøg af kronprinsen til en udstillingen nede på Museum Jorn. Det betyder noget hver gang. Vi vil vise byen frem på bedste vis, siger Steen Vindum.

Læs også VIDEO: Her ankommer Dronningen i Silkeborg

Blandt de mange tilskuere til den officielle modtagelse foran rådhuset er mødt en masse børn op. men der er også rullet en del kørestole ud fra kommunens plejecentre. To af dem, der har sin egen stol med er Anette Kjær Jensen på 83 og Sine Thomsen på 88 år, der begge er med Gødvad Plejecenter til Dronningebesøget. 

- Jeg synes da, det er dejligt at se dronningen. Hendes ser vi ikke så tit, siger Anette Kjær Jensen.

- Jeg synes, hun klarer alt godt, det er, hvad jeg har at sige.

Anette Kjær Jensen sidemakker på tilskuerrække stemmer i. 

01:00

Efter besøget på rådhuset kørte Dronningen ud på den første af to karetturen igennem byen. Masser af tilskuere fulgte kareten igennem byen. 

Luk video

- Jeg synes, hun holdt en rigtig flot tale til Macron fra Frankrig. Hun er bare rigtig god. Hun betyder meget for Danmark, siger Sine Thomsen.    

30:01

Mandag sendte vi i anledning af Dronningens besøg en særudgave af 12-nyhederne op TV MIDTVEST. Se hele udsendelsen her. 

Luk video

 

Her er programmet for Dronningens besøg

Mandag 3. september
Kl. 10 Officiel modtagelse på Silkeborg Rådhus. H.M Dronningen bliver modtaget foran Silkeborg Rådhus på Søvej af en hilselinje, faneborg, Prinsens Musikkorps og med sang og flag af publikum og af medarbejdere og elever fra Silkeborg Højskole.

Kl. 10:55 Karettur med Garderhusarregimentets Hesteeskadron gennem Silkeborg by
Danmarks Outdoor Hovedstad

Kl. 11:20 gæster Dronningen Museum Jorn, hvor majestæten får fremvist den nyåbnede udstilling med Per Kirkebys værker, en smykkeudstilling af Asger Jorn og 52 helt nyopdagede Jorn-værker.

12:35 Gl. Skovridergaard. Silkeborg Kommune byder H.M. Dronningen på frokost produceret af lokale råvarer.

14:10 Køkkenvirksomheden DESIGNA A/S i Kjellerup. Silkeborg Kommune blev udnævnt til Danmarks socialøkonomiske kommune i 2017 og nomineret til prisen i 2018. H.M. Dronningen besøger Danmarks største, privatejede køkkenproducent DESIGNA. 

14:50 Neder Kjærsholm Hovedgaard i Thorning. H.M. Dronningen besøger herregården Neder Kjærsholm, som trods mange forandringer og restaureringer fortsat har bevaret det gamle bindingsværk, en stjernestenpigning i borggården og en fangekælder. Herregården er også en vingård, der producerer dansk vin.

Kl. 19:00 Reception på Kongeskibet Dannebrog i Horsens Havn
Majestæten byder gæster til souper på Kongeskibet Dannebrog. Kongeskibet ligger til i Horsens Havn.


Tirsdag 4. september
Kl. 10:00 Nedbrydningsvirksomheden Kingo Karlsen A/S. Silkeborg er centrum for mange virksomheder, der arbejder med energi og bæredygtighed. Dronningen besøger nedrivningsvirksomheden for at se, hvordan miljørigtig nedrivning foregår, hvor op til 98 % af byggeaffald genbruges.

10:45 Aktivitetstilbuddet Lysbro KUNST. Lysbro KUNST er et tilbud for unge og voksne med fysisk og psykisk handicap. Her kombineres den kunstneriske faglighed med den pædagogiske. H.M. Dronningen vil møde nogle af kunstnerne og se deres aktuelle projekter.

Kl. 11:40 Festlig afsked på Torvet i Silkeborg
På det nyanlagte torv, inspireret af Asger Jorn, rundes Dronningens besøg i Silkeborg af. Prinsens Musikkorps spiller koncert sammen med solister, kor og ensembler. Koncerten er tænkt som en fortælling om Silkeborgs historie, kultur og muligheder. Borgmester Steen Vindum holder afskedstale.