Århus tager stærk sejr hos BSH og sigter mod slutspil

Bjerringbro-Silkeborg førte med fire mål i anden halvleg, men tabte alligevel hjemme mod Århus med tre mål.

Århus Håndbold tog onsdag et vigtigt skridt i jagten på top-8, som udløser en plads i slutspillet i Primo Tours Ligaen. Det skete ved at tage en fin skalp ude over Bjerringbro-Silkeborg (BSH), der blev besejret med 32-29.

Inden de sidste fire kampe i 14. runde onsdag havde Århus to point op til top-8, men nu banker Erik Veje Rasmussens tropper endnu mere på med sine 14 point. BSH bliver på 16 point. BSH havde ellers godt styr på kampen i første halvleg, hvor holdet det meste af tiden førte med mellem et og tre mål. Kun ved stillingen 11-10 prøvede Århus at ligge i front.

Derefter fulgte en periode, hvor den slovenske playmaker Sebastian Skube gik forrest og var ganske afgørende. På ti minutter scorede han tre mål, leverede to assister og fik tilkendt et straffe, og så førte hjemmeholdet med 17-14.

Få minutter senere var afstanden ved pausen fortsat tre mål i BSH's favør, nemlig 19-16.

Efter pausen var Skube stadig målfarlig, men det kneb for holdkammeraterne. Derfor kunne Århus veksle 16-20 til 19-20, og der var fuld kontakt ved 22-22. Nikolaj Læsø bragte endda Århus på 23-22 med 16 minutter tilbage.

Derpå udlignede Nikolaj Markussen til 23-23, men så skulle der gå lidt mere end otte minutter før næste BSH-mål. Århus udnyttede perioden til at bringe sig foran med fire mål, og det skulle vise sig afgørende.

Hjemmeholdet nåede ikke at få færten af point i slutfasen, og Århus kunne rejse de 45 kilometer hjem med en sejr på tre mål.

GOG var en langsom starter i denne sæson, men fynboerne er ved at finde sporet. Onsdag blev agterlanternen, Nordsjælland, knust med 34-21 på hjemmebane efter 16-10 ved pausen. GOG har nu 16 point.

Også rækkens suveræne førerhold, Aalborg, levede op til favoritrollen ved at vinde 32-29 ude over KIF Kolding. Aalborg har 25 point foran TTH Holstebro og Skjern med hver 19.

Endelig vandt Mors-Thy hjemme med 29-27 over Lemvig-Thyborøn. De har henholdsvis 14 og 5 point.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.