89-årig mand udsat for tricktyveri i gågaden i Silkeborg

Det, der skulle have været en venlig tjeneste, endte med at blive en bekostelig affære for en ældre mand i gågaden i Silkeborg.

Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En 89-årig mand blev mandag eftermiddag udsat for tricktyveri i gågaden i Silkeborg. Det kostede ham 5500 kroner, da han ville hjælpe en mand med at veksle en 20´er til parkering. 

Vi opfordrer folk til at være opmærksomme, Når man bliver stoppet på gaden på den måde her, skal man holde øje med vedkommendes hænder.

Michael Svendsen, Politiassistent, Lokalpolitiet Silkeborg

- Det er ikke, fordi det sker på daglig basis, men vi ser det desværre af og til. Typisk er det ældre borgere, der i et forsøg på at være behjælpelig, bliver udsat for tricktyveri, fortæller Michael Svendsen, der er politiassistent hos lokalpolitiet i Silkeborg.

Den 89-årige mand blev ved 14-tiden stoppet af en mand, som bad om hjælp til at veksle småpenge til parkering. Da den 89-årige senere skulle betale for sine varer i en forretning, opdagede han, at han manglede 5500 kroner.

Læs også Nyt initiativ: Bestil en betjent

Tricket blev udført ved højlys dag i Vestergade i Silkeborg. Umiddelbart efter anmeldte den 89-årige tyveriet til politiet.

Gerningsmanden beskrives som omkring 50 år, 170 centimeter høj, kraftig af bygning, brun i huden og med kratigt sort hår.

- Vi opfordrer folk til at være opmærksomme, Når man bliver stoppet på gaden på den måde her, skal man holde øje med vedkommendes hænder. Derudover skal man aldrig vise vedkommende sin pung, fortæller Michael Svendsen.

Politiet er i gang med at undersøge, om eventuelle overvågningsbilleder kan være behjælpelige til at få fat i gerningsmanden.