5000 protesterer mod udvisning af 13-årig

Underskriftsindsamlingen på nettet mod udvisningen af 13-årige Yiming Liu har nu rundet 5000 underskrifter.

Onsdag morgen har 5000 personer skrevet under på den digitale underskriftsindsamling mod, at den 13-årige kinesiske pige Yiming Liu udvises af Danmark.
    
Det er Udlændingestyrelsen, der har afgjort, at den hun skal udvises senest onsdag, selvom hendes mor har lov til at bo i Danmark med sin danske mand, Kjeld Gaard-Frederiksen, fra Silkeborg.
       
Sagen har skabt røre på sociale medier, hvor mange erklærer sig uforstående over for, at den tilsyneladende velintegrerede kinesisk pige tvinges ud af landet.

Moderen, Zhan Xu, og stedfar Kjeld Gaard-Frederiksen, har klaget over afgørelsen til Udlændingenævnet. Det er uvist, om det betyder, at udvisningen, der ellers skulle finde sted onsdag, bliver sat i bero.
        
I Silkeborg Kommune har hele byrådet allerede erklæret sin støtte til Yiming Liu, og på Christiansborg har sagen også skabt røre.
    
- Det er klart, at den her sag stikker ud. Det ligner ikke en traditionel sag, og den her 13-årige pige ligner ikke en, som vi ikke ønsker at have i Danmark, siger Venstres medlem af Udlændinge og Integrationsudvalget Britt Bager til tv2.dk.
    
- Derfor afventer jeg, hvad Udlændingenævnet beslutter og derefter tager jeg beslutning om, hvad der er rigtig at gøre lovgivningsmæssigt, siger hun.