For 40 år siden solgte filmen som aldrig før – nu fylder den igen biografen

Skuespiller Allan Olsen ser tilbage på dengang, han spillede hovedrollen i Mig og Charly.

Det er en rigtig Silkeborg-film, og det er da også af den årsag, at den her til aften vises i Silkeborg – hele 40 år efter, at den først blev sendt.

Men selvom der er gået 40 år, siden Mig og Charly blev den mest sete film i Kino på Vestergade i Silkeborg nogensinde, så har filmen også i aften fyldt salen.

quoteDet er vidunderligt, at ting har en kvalitet, så det kan holde så længe

Allan Olsen, skuespiller

Mig og Charly har betydet meget for de medvirkende, måske især for hovedrollen Allan Olsen, der efterfølgende har fået en stor karriere i dansk film. Af den årsag var han også mødt op for at gense filmen.

- Det er fantastisk, og det har været en dejlig tur herover fra København for at møde Silkeborg igen og komme til byen, som dengang tog så godt imod os, fortæller han.

Mig og Charly blev startskuddet på Allan Olsens karriere. Da han fik rollen, var han i lære som glarmester, men meget er sket siden.

- Den ændrede meget. Jeg blev landskendt, og jeg fik et nyt og anderledes liv. Det har været fantastisk, og jeg har lavet 30 spillefilm efter. Det blev grundstenen til min karriere. Det er jeg meget glad for, fortæller skuespilleren.

Det er ikke kun Allan Olsen, der havde en stor oplevelse. Også lokale Steffen Kejlberg fik en lille rolle. Hør ham se tilbage her.

Stadig kult

Filmen er baseret på ungdomsromanen "De Hvide Hænder" fra Silkeborg, og derfor skulle filmen også optages i byen.

Af samme årsag er mange af statisterne også fra byen. Flere af dem mødte op til aftenens præmiere.

- Det er jo fantastisk, at man kan samle så mange mennesker 40 år efter. Jeg glæder mig meget til at se den med publikum, for der er blandt andet mange statister. Så de skal se sig selv, og jeg skal se mig selv og Silkeborg, som den så ud, siger Allan Olsen med begejstring.

Han er meget positiv over, at filmen 40 år efter stadig findes i folks bevidsthed.

- Det er vidunderligt, at ting har en kvalitet, så det kan holde så længe. Musikken var fantastisk, og det er også med til at brande filmen den dag i dag, siger han.

Den røde løber blev rullet ud ved aftenens re-premiere.
Den røde løber blev rullet ud ved aftenens re-premiere.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Kultur.