38-årig brandstifter varetægtsfængslet i surrogat

38-årig mand fra Kjellerup har erkendt brandstiftelse i sin lejlighed. Nu er han varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling.

En 38-årig mand fra Kjellerup er torsdag blevet varetægtsfængslet i surrogat. Altså på en psykiatrisk afdeling. Det sker efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

I retten erkendte manden at have tændt ild i sin lejlighed på 2. sal i en ejendom på Nørregade i Kjellerup. Han sprøjtede lightergas på sin dyne og satte ild til den, har han forklaret i retten.

Efterfølgende kom der så meget røg i lejligheden, at han ifølge sin forklaring måtte ud. På vejen ringede han på de andre beboers døre for at advare dem om branden.

Skal mentalundersøges

I retten sagde den 38-årige, at han flere gange har ringet til både politi og vagtlæge. Faktisk var der en vagtlæge på vej til ham, men inden vedkommende nåede frem, satte den sigtede ild til sin lejlighed. Det var et råb om hjælp, begrundede han det flere gange i retten.

Derudover har han fortalt, at han hørte stemmer uden for sin dør - og at der var nogen, der ville slå ham ihjel. Han var bange og satte ild i lejligheden i desperation.

Nu skal han mentalundersøges.

- Vi vil gerne sikre os, at han får den rette behandling, så han ikke bare bliver placeret i et fængsel, hvis det er en anden dom, han skal have, forklarer anklagerfuldmægtig Jakob Kjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Brand- og vandskader - nu skal beboerne genhuses

Ejendommen er så medtaget efter branden, at de øvrige beboere skal genhuses. Både den 38-åriges og nabolejligheden har kraftige brandskader, mens de andre lejligheder har vandskaber, da et vandrør lækkede i forbindelse med branden.

Manden er varetægtsfængslet frem til den 14. januar.