32-årig for retten: Tiltalt for at fremstille sprængstof

En mand er tiltalt for at fremstille sprængstof på sin ejendom uden for Kjellerup. Anklagemyndigheden vil have ham udvist.

Hvad er TATP og HMTD?

En 32-årig mand fra Kjellerup-egnen er mandag på tiltalebænken ved Retten i Viborg.

Ifølge politiet har manden fremstillet sprængstofferne, TATP og HMTD, i januar og februar i år. Det drejer sig om 70 gram TATP og 55 gram HMTD.

Blev afsløret af Matas

Den 7. februar blev politiet kontaktet af Matas i Kjellerup. Personalet var blevet mistænksomt i forhold til den 32-årige mand, der gentagne gange havde købt brinteroverilte, citronsyre og acetone. Politiet finder hurtigt ud af, at man blandt andet med det kan fremstille sprængstoffet, TATP.

Så flere betjente kørte ud til mandens hus uden for Kjellerup. Her blev han anholdt og sigtet for at fremstille TATP.

Erkender delvist

Ved retten er han tiltalt for tre forhold. Dels at fremstille sprængstofferne, TATP og HMTD, men også at bringe én af betjentene i fare, da han forsøgte at skaffe sig af med noget af det, han var i gang med at fremstille. Derudover er han tiltalt for at være i besiddelse af en mindre mængde hash og nogle hampplanter.

Han erkender at have fremstillet TATP. Han vidste ikke - ifølge sin forklaring i retslokalet - at det var ulovligt. Men han nægter at have fremstillet de 70 gram, som politiet mener, han har gjort. Han mener heller ikke, han har bragt betjenten i fare. Hash og hampplanter erkender han at have.

Anklagemyndigheden mener, han skal have en fængselsstraf og udvises af Danmark. Han er nemlig tysk statsborger, selvom han har været i Danmark de seneste 29 år.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.