26-årig sigtet for knivstikkeri begår selvmord i arresten

Den 26-årige mand, der var sigtet for at have påkørt en cykelrytter og stukket en anden mand med en kniv, har begået selvmord i Viborg Arrest.

Lokalpolitiet i Silkeborg oplyser onsdag morgen, at den 26-årige mand, der tirsdag aften blev sigtet for at påkøre en cykelrytter og stikke rytterens træner med en kniv, har begået selvmord i arresten.

Den 26-årige tilbragte natten i arresten i Viborg og skulle fremstilles i grundlovsforhør onsdag.

Politiet har i øjeblikket ikke yderligere kommentarer til sagen, men fortæller, at de pårørende er underrettet.

Chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hilborg, oplyser dog, at sagen nu ligger hos Kriminalforsorgen, da den 26-årige mand var i forsorgens varetægt, da han begik selvmord.

I et skriftligt svar til  TV MIDTVEST bekræfter Kriminalforsorgen, at den er bekendt med dødsfaldet i Viborg Arrest.

- Vi kan af hensyn til reglerne om tavshedspligt ikke komme ind på de nærmere omstændigheder omkring dødsfaldet. Vi kan i forlængelse heraf oplyse, at hændelsen i overensstemmelse med de gældende indberetningsregler på området vil blive undersøgt nærmere af kriminalforsorgen og efterfølgende af Folketingets Ombudsmand.

Her er udviklingen i antallet dødsfald og selvmord i de danske fængsler og arresthuse.  Tallene er opgjort af Kriminalforsorgen.
Her er udviklingen i antallet dødsfald og selvmord i de danske fængsler og arresthuse.  Tallene er opgjort af Kriminalforsorgen.
Foto: Kriminalforsorgen

I følge Ritzau oplyser Kriminalforsorgen, at der i 2019 var 12 dødsfald blandt indsatte i fængsler og arresthuse. I ni tilfælde var der tale om selvmord. 

Sigtet for grov vold mod cykelrytter

Sagen begyndte, da en cykelrytter på en træningstur med sit hold fra SIF Cykling, ifølge politiet blev kørt ned bagfra tirsdag aften. Efterfølgende opstod der tumult, som resulterede i, at holdets 53-årige træner blev stukket i maven med en kniv.

Politiet blev tilkaldt klokken 18.09 tirsdag aften og ankom hurtigt til Vinderslevholmvej ved Kjellerup, hvor hændelsen fandt sted. 

Den 26-årige bilist blev anholdt, og den 53-årige træner blev kørt på skadestuen, men politiet har meddelt, at han er uden for livsfare.

Har du brug for hjælp?


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.