25-årig sigtet for brandstiftelse ved Vestre Søbad – opdaget af håndværkere

Tirsdag eftermiddag opdagede nogle håndværkere røg fra et omklædningsrum i Vestre Søbad. Kort tid efter hjalp de til med anholdelsen af en 25-årig mand.

Sådan ser det ud efter brandstiftelsen i Vestre Søbad i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Det kunne have været gået helt galt i Vestre Søbad i Silkeborg tirsdag eftermiddag, men nogle hurtigtænkende håndværkere afværgede den brandstiftelse, som lokalpolitiet i Silkeborg senere på dagen sigtede en 25-årig mand for at stå bag.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 15.48, men før de nåede derud, havde de håndværkere, som opdagede branden, selv fået slukket den. Det fortæller Bent Riber Nielsen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg.

Læs også Har været åbent i et døgn: Nyt søbad overtegnet med graffiti

Kort efter politiet ankom, anholdte de den 25-årige mand takket være hjælp fra håndværkerne.

De havde set en person sidde i det omklædningsrum, hvor branden startede, kort forinden, men han var væk igen kort efter.

- Umiddelbart efter, vi ser branden, starter vi vores firmabil for lige at køre ned mod parkeringspladsen for at se, om vi kan se ham. Det kunne vi ikke, og da vi kommer tilbage, ringer vi til politiet. De kommer så herud. Vi går og arbejder videre, men på et tidspunkt ser vi den samme person komme gående tilbage, og så tænker vi, at vi følger efter ham, for han var den sidste, vi så inden branden. Samtidig med det er politiet på vej ud mod skovvejen, mens min kollega følger efter manden ude mod parkeringspladsen. Vi får guidet politiet ned mod ham, og så pågriber de ham, fortæller tømreren Danny Dehn fra NBC Marine, som var en af dem, der opdagede branden.

Tømrer Danny Dehn fra NBC Marine opdagede branden og var efterfølgende med til at fange den sigtede. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Løsladt, men sigtet

Den 25-årige mand, som tirsdag blev anholdt i sagen, er efterfølgende blevet løsladt igen, fortæller Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Det er han, fordi det blev vurderet fra politiets side, at der endnu ikke var nok beviser til at fremstille den 25-årige i et grundlovsforhør.

- Vi er i fuld gang med at sikre os spor. Det bliver undersøgt, om vi kan kæde tingene sammen. Er det en anden, end ham vi har anholdt, er det samme procedure. Vi kigger bredt. Det er ikke udelukkende den ene person, vi kigger på, siger Bent Riber Nielsen.

Den 25-årige er fortsat sigtet i sagen.

Politiet hører gerne fra folk, som har set noget mistænkeligt tirsdag eller bemærket personer omkring området ved Vestre Søbad i Silkeborg omkring klokken 15.48.

Brandstifelsen skete i et omklædningsrum her ved Vestre Søbad i Silkeborg. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST