20 dages fængsel for at køre om kap

To mænd kørte ræs mod hinanden. Nu skal de i fængsel og må heller ikke køre bil de næste tre år.

Sidste år var der ulovligt gaderæs i flere midt- og vestjyske byer. Billedet her er fra et tilsvarende gaderæs i Bjerringbro.
Sidste år var der ulovligt gaderæs i flere midt- og vestjyske byer. Billedet her er fra et tilsvarende gaderæs i Bjerringbro.
Foto: MinByNyt

Det skulle have været en sjov aften med bilræs i et industrikvarter i Thorning. Men politiet havde lugtet lunten og lå på lur, og det koster nu to mænd på 21 og 31 år en straf på 20 dages fængsel for vanvidskørsel.

- Det kan virke barskt, men de har fået en straf, der er helt efter bogen, siger sagens anklager Iben Ernst Bøttker. 

De to mænd var en del af et biltræf, hvor bilisterne to og to skulle køre om kap 101 meter hen ad en lige vejstrækning. Der var cirka 100 tilskuere på stedet.

Men politiet havde fået nys om arrangementet på forhånd og havde droner i luften, som filmede kørslen, og da de to bilister drejede rundt om et hjørne for at komme tilbage til start, blev de anholdt.

Tidligere ville de to bilister kun have fået en bøde for kørslen, men sidste år kom 'kap- og væddeløbskørsel' med i færdselslovens nye regler om vanvidskørsel, og så er straffen ubetinget fængsel.

- De synes selv, at der var helt styr på det, og de siger, de kun kørte cirka 100 kilometer i timen. Men hvis man vil køre om kap, skal det være på lukket bane og ikke på offentlig vej, siger anklageren.

Ud over fængselsstraffen på 20 dage blev de to bilister også frakendt kørekortet i tre år.