Elbiler vil sætte rekord ved indvielse af motorvej

Forenede Danske Elbilister har planer om spektakulært elbil-verdensrekordforsøg i forbindelse med den officielle åbning af Silkeborg-motorvejen.

I slutningen af juni offentliggjorde den nedsatte arrangørgruppe under Forenede Danske Elbilister, FDEL, planerne om spektakulært elbil-verdensrekordforsøg i forbindelse med den officielle åbning af Silkeborg-motorvejen den 11. september.

Initiativet blev taget efter at Vejdirektoratet har stillet en del af Silkeborgmotorvejen til rådighed og dermed gjort plads i det officielle åbningsprogram til en stor præsentation af elbiler. Målet er samtidig, at få rekordforsøget i ”Bilernes By” og de smukke omgivelser optaget i Guinness Book of Records.

Midt i den forløbne ferieperiode - og mindre end en måned før motorvejsåbningen er der allerede tilmeldt ca. 200 elbiler fra 6 nationer.

- Vi er helt overvældede og føler os overbeviste om, at vi nok skal nå mere en 300 tilmeldte elbiler, udtaler Jørn Grønkjær begejstret fra arrangørgruppen.

- Danmark er lige nu repræsenteret med godt 180 elbiler, og de øvrige kommer til motorvejsåbningen fra Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og helt fantastisk en elbil fra Ukraine. Det bliver et arrangement med masser af spændende nyheder om elbiler, el opladningsmuligheder og fremtidige trafikpolitiske scenarier, fortsætter Jørn Grønkjær.

Største elbil-manifestation
Foreløbig er 11 bilmærker repræsenteret med en række forskellige modeller. Samtidig vil det være den hidtil største elbil-manifestation i Danmark.

- Opbakningen og de mange elbiler vil medvirke til at vise Danmark og ikke mindst politikerne på Christiansborg, at elbiler i dag er et realistisk valg for rigtig mange familier. Og det på et tidspunkt hvor elbilsalget det første halvår af 2016 kun er en fjerdedel af de elbiler, der blev solgt på samme tidspunkt sidste år, siger Bent Vistisen fra arrangørgruppen.

Det ser da også ud til, at et flertal på Christiansborg nærmer sig en omlægning af bilafgifterne, så disse har større fokus på miljø og trafiksikkerhed. Klimarådet har i den netop offentliggjorte rapport Afgifter der forandrer sendt 2 klare anbefalinger til regeringen om snarest at sænke afgiften på elbiler og el.

- I det lys og med de mange tilmeldte elbiler bliver en helt unik oplevelse for de mange tusinde tilskuere at fornemme fremtidens bud på lydløs og miljøvenlig vejkørsel med elbiler, ligesom det for elbil kørerne er en enestående mulighed for at mødes med ligesindede, siger formanden for FDEL Martin Messer Thomsen.

Prøvekør de nyeste elbiler
Foruden paradekørslen ved åbningen vil FDEL i samarbejde med bilimportørerne og bilforhandlere lørdag og søndag have indrettet et særligt udstillingsområde ved motorvejen i Silkeborg, hvor der både bliver mulighed for at se de mange nye elbil modeller og prøvekøre flere af dem. Bilmærker som BMW, Kia, Nissan, Renault, Tesla og VW har allerede meldt sig til med biler og personale til demonstrationerne.

- Det er gratis for elbilejere fra både Danmark og udlandet at tilmelde sig paraden og rekordforsøget. Det gælder også de mange kommuner, organisationer og virksomheder, der har anskaffet elbiler. Man kan tilmelde sig helt frem til begyndelsen af september. Og for at fremme deltagelsen af såvel danske som norske og svenske elbilkørere, har vi etableret samarbejde med rederierne og broselskaberne om gunstige priser og transportforhold, fortsætter Jørn Grønkjær

Den hidtil største elbil-parade er på 241 biler og blev gennemført den 18. april 2015 i Montreal i Canada. Den 21. september 2014 satte vi i Danmark Guinness-rekord på Øresundsbroen med flest elbiler i kortege over en bro. Og nu bliver det i Silkeborg, vi slår det hele, siger Jørn Grønkjær pressemeddelelsen fra FDEL.
 

  • Forenede Danske Elbilister FDEL blev stiftet i maj 2013 som forbrugerorganisation for elbilister, med det formål at udbrede kendskabet til elbiler og påvirke samt understøtte løsninger, der får flere elbiler på vejene – og dermed aktivt hjælper til med at fremme den grønne omstilling i Danmark. FDEL er anerkendt som talerør for elbilister blandt de forskellige aktører og interessenter i elbilverdenen

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.